Важливо пам'ятати: Адвокатура Харківщини кінця ХІХ — початку ХХ ст. в іменах — стаття Ірини Василик та Галини Басари-Теліщак
Цьогоріч виповнюється 145 років як створено Раду присяжних повірених при Харківському окружному суді. З нагоди важливої події Ірина Василик та Галина Басара-Теліщак підготували статтю, присвячену історії Адвокатури Харківщини періоду кінця ХІХ — початку ХХ століття. Дослідження досвіду адвокатів минулих поколінь є надзвичайно важливим для аналізу і впровадження його кращих зразків та ідей у життя вже […]
Новини та події
08.11.2019

Цьогоріч виповнюється 145 років як створено Раду присяжних повірених при Харківському окружному суді. З нагоди важливої події Ірина Василик та Галина Басара-Теліщак підготували статтю, присвячену історії Адвокатури Харківщини періоду кінця ХІХ — початку ХХ століття.

Дослідження досвіду адвокатів минулих поколінь є надзвичайно важливим для аналізу і впровадження його кращих зразків та ідей у життя вже сьогодні. Формування інституту адвокатури Харківщини розпочалося у XVIII столітті. У «Правах, по которым судится малороссийский народ» (1743 р.) було запроваджено реєстрацію професійних адвокатів у судах, де вони виявили бажання працювати, а також обов’язок приймати присягу при вступі у професію.

У матеріалі досліджено наукову діяльність видатних адвокатів Харківщини: Михайла Жученка, Сергія Морошкіна, Миколи Каринського, Валеріана Лашкевича, Павла Матюніна, Петра Гесс-Де-Кальве.

vesnyk-naau-stranytsa-1

vesnyk-naau-stranytsa-2

vesnyk-naau-stranytsa-3