Утримання аліментів з додаткової винагороди: Кабмін вніс відповідні зміни
HIGHER SCHOOL OF ADVOCACY
Новини та події
24.11.2022

11 листопада 2022 року Кабінет Міністрів України Постановою «Про внесення зміни до пункту 8 переліку видів доходів, які враховуються при визначенні розміру аліментів на одного з подружжя, дітей, батьків, інших осіб» № 1263 розширив перелік доходів, з яких утримуються аліменти. Зазначені зміни набули чинності 16 листопада.

Зокрема, станом на сьогодні з військовослужбовців Збройних Сил України, інших

утворених відповідно до законів України військових формувань, Держспецзв’язку, Держприкордонслужби, поліцейських, осіб рядового і начальницького складу органів і підрозділів внутрішніх справ, Національного антикорупційного бюро, Державного бюро розслідувань, БЕБ, служби цивільного захисту та Державної кримінально-виконавчої служби, співробітників Служби судової охорони, утримання аліментів провадиться з усіх видів грошового забезпечення, інших виплат, установлених законодавством, зокрема додаткової винагороди, яка виплачується на період воєнного стану, крім грошового забезпечення, що не має постійного характеру, та інших випадків, передбачених законом.

Додатковою винагородою є бойові доплати у розмірі 30.000 грн. та 100.000 грн., які виплачуються, у порядку, передбаченому Постановою КМУ «Про питання деяких виплат військовослужбовцям, особам рядового і начальницького складу, поліцейським та їх сім’ям під час дії воєнного стану» від 28 лютого 2022 р. № 168.

До прийняття постанови КМУ № 1263 така додаткова винагорода не належала до переліку видів доходів, які враховуються при визначенні розміру аліментів на одного з подружжя, дітей, батьків, інших осіб, затвердженого Постановою КМУ від 26 лютого 1993 року № 146.

Детальніше ознайомитися з Постановою «Про внесення зміни до пункту 8 переліку видів доходів, які враховуються при визначенні розміру аліментів на одного з подружжя, дітей, батьків, інших осіб» КМУ від 11 листопада 2022 року № 1263. http://bit.ly/3Vbqj6o