Установча зустріч учасників і тренерів онлайн курсу програми Ради Європи HELP «Основні принципи захисту прав людини у сфері біомедицини»
Зустріч відбулася 18.07.2022 у Вищій школі адвокатури НААУ
Новини та події
20.07.2022

З вітальним словом до присутніх звернувся Савва Кузьменко, директор ВША НААУ, який відзначив успішне проходження відбіркового тестування та зарахування на курс 150 адвокатів, які упродовж чотирьох місяців набуватимуть нових знань і вдосконалюватимуть практичні навички у сфері медичного права.

Підкреслюючи важливість співпраці з освітньою платформою HELP та перспективи подальшої взаємодії, Савва Кузьменко розповів про досвід реалізації проєкту, його рейтинговість з-поміж інших освітніх продуктів РЄ та результативне проходження навчання 773 учасниками попередніх наборів.

Савва Кузьменко висловив вдячність за плідну співпрацю Ірині Сенюті, авторці національної частини Курсу та адвокатам — тренерам з числа членів Комітету медичного і фармацевтичного права та біоетики НААУ, з якими спільно упроваджено освітню ініціативу.

 

Координаторка Курсу Ірина Сенюта, перша в Україні професорка з медичного права, Голова Комітету медичного і фармацевтичного права та біоетики НААУ, привітала учасників зі стартом Курсу та ознайомила їх з ключовими програмними аспектами і етапами проходження навчання.

У своєму виступі Ірина Сенюта торкнулася питань самоосвіти і перевірки знань в проєкті, виконання учасниками тестових і творчих завдань, які повинні містити авторську позицію, сформовану на основі аналізу доктрини, міжнародних стандартів, практики національних судів, зарубіжних судів і практики Європейського суду з прав людини, а також нормативно-правової бази України і міжнародних, регіональних стандартів.

На переконання Ірини Ярославівни, долучення до навчання на Курсі 150 адвокатів свідчить про розширення професійного пулу фахівців, які знатимуть царину медичного права, відповідно, ефективізується захист прав людини у сфері охорони здоров’я.

Слова вдячності за партнерську співпрацю висловлені координатору програми РЄ HELP від України, директору ВША НААУ Савві Кузьменку, колективу Вищої школи адвокатури НААУ та тренерському складу колег.

Модератор зустрічі Лариса Гретченко, керівник проєктів і програм Вищої школи адвокатури НААУ, відзначила актуальність Курсу, що зумовлено викликами воєнного часу, кроками на зближення України з Європейським Союзом, необхідністю знань міжнародних стандартів і вітчизняного законодавства у сфері охорони здоров’я, набуття досвіду їх правозастосування.

Поділившись власним досвідом навчання на Курсі і тренерським супроводом двох груп попередніх наборів, Лариса Гретченко вказала, що мета курсу – дати знання і навички представникам юридичної та медичної спільноти у питаннях застосування основних принципів захисту прав людини в сфері біомедицини.

Лариса Гретченко під час заходу представила тренерський склад, тематичні модулі програми Курсу, порядок оцінювання та сертифікації, а також надала відповіді на запитання учасників.

У виступах тренерів адвокат Олександр Корнага акцентував увагу учасників до унікальності змісту навчальної програми, можливості перейняти багаторічний професійний досвід у пані Ірини Сенюти, а також практичну багатосторонню користь нових знань і навичок з медичного права у адвокатській діяльності.

Адвокат Зінаїда Чуприна підтримала виступ колеги і відзначила рівень складності навчального матеріалу і важливість дотримання строків при виконанні завдань. Закликала учасників не залишати виконання тестів і практичних вправ на останній день, оскільки вивчення освітньої програми потребує виваженого підходу і відповідального ставлення.

Адвокат Тетяна Водоп’ян була єдиною в думці з тренерами про практичну значимість знань Курсу і побажала учасникам успішного навчання у проєкті.

Адвокат Наталія Чорновус запевнила учасників у всеохопній тренерській підтримці на всіх етапах проходження навчання, висловила впевненість у результативності Курсу та надихнула учасників теплими словами побажань.

 

Детальніше про Онлайн курс програми Ради Європи HELP «Основні принципи захисту прав людини у сфері біомедицини» дізнайтеся у матеріалі: https://bit.ly/3B1yJ9G