Україна стала членом Європейської організації публічного права
Європейська інтеграція
Новини та події
07.11.2022

4 листопада 2022 року набув чинності Закон № 2634-ІХ «Про приєднання України до Угоди про заснування та Статут Європейської організації публічного права».

Європейська організація публічного права (далі – ЄОПП) – це міжнародна організація, створена у 2004 році в Афінах, метою якої є створення та поширення знань у сфері публічного права lato sensu, включаючи, зокрема, національне, порівняльне та європейське публічне право, право прав людини, екологічне право тощо, а також пропагування європейських цінностей через публічне право в усьому світі. Організація підтримує наукові, дослідницькі, освітні, навчальні заходи, заходи щодо створення організаційної структури й інші заходи та надає допомогу демократичним установам у Європі та в усьому світі.

Членство України в ЄОПП сприятиме подальшому розвитку освіти й науки в Україні, реалізації правової реформи, у тому числі й підготовки висококваліфікованих фахівців у сфері права, а також дозволить реалізовувати спільні проєкти та ініціативи.

Крім того, це дозволить залучити ЄОПП до адаптації національного законодавства до європейського, що сприятиме реалізації стратегічного курсу на вступ до Європейського Союзу.

Ознайомитися із Законом № 2634-ІХ. https://bit.ly/3Uds8ji

Ознайомитися із Угодою про заснування та Статут Європейської організації публічного права. https://bit.ly/3WreY3H