У заяві до ЄСПЛ українцям необхідно вказувати електронну пошту
ЄСПЛ
Публікації лекторів
24.11.2022

У заяві до ЄСПЛ українцям необхідно вказувати електронну пошту — суддя Європейського суду з прав людини Микола Гнатовський

Станом на сьогодні до Європейського суду з прав людини досі продовжують надходити заяви лише з вказівкою поштової адреси в Україні, без зазначення адреси електронної пошти чи навіть номера телефону. На жаль, у подібній ситуації Суд не зможе жодним чином установити контакт із заявником, незалежно від регіону України, у якому той перебуває.

Тому при зверненні до ЄСПЛ слід звернути увагу, на інформацію, розміщену на офіційному вебсайті Європейського суду з прав людини http://bit.ly/3tZeMeI, де йдеться мова про те, що у зв’язку з перешкодами у наданні послуг з міжнародних поштових відправлень до та з України, Суд підтримуватиме зв’язок із заявниками за допомогою системи електронних комунікацій (eComms). Для цього Суд використовуватиме адреси електронної пошти, надані заявниками.

Стосовно саме повідомлення про винесені рішення та ухвали у справах, де не було надано адреси електронної пошти, Суд вирішив, як виключення, повідомляти про рішення та ухвали, винесені Палатою та Комітетом, шляхом їх розміщення в базі даних Суду HUDOC (http://bit.ly/3OwDA7w).

Про ухвали, винесені суддею одноособово, буде повідомлено лише тих заявників, які надали Суду адресу електронної пошти.

Перед тим, як робити запит до Суду про стан розгляду заяви, заявникам пропонується виконати запит в пошуковій системі Суду State of Proceedings (Стадія провадження) для отримання подальшої інформації.