У Вищій школі адвокатури відбувся навчальний курс «Бізнес адвокат»!
Слідкуючи за тенденціями та запитами колег, ми створили курс «Бізнес Адвокат». Теми навчального курсу включали актуальні питання для бізнесу. Протягом двох днів (30-31 травня) команда досвідчених лекторів ділилася знаннями та досвідом з колегами. Захід відбувся також у форматі онлайн-трансляції. Розпочав перший день навчального курсу Олег Трибой, юрист, фахівець із вирішення конфліктів в ділових відносинах, конфлікт-коуч, […]
Новини та події
02.06.2020

Слідкуючи за тенденціями та запитами колег, ми створили курс «Бізнес Адвокат». Теми навчального курсу включали актуальні питання для бізнесу. Протягом двох днів (30-31 травня) команда досвідчених лекторів ділилася знаннями та досвідом з колегами. Захід відбувся також у форматі онлайн-трансляції.

Розпочав перший день навчального курсу Олег Трибой, юрист, фахівець із вирішення конфліктів в ділових відносинах, конфлікт-коуч, тренер по переговорам, розповівши учасникам лекції про завдання та цілі бізнес адвоката. Зокрема, лектор зосередив увагу учасників курсу на стратегіях співпраці бізнесу та адвоката, перспективах та напрямках розвитку в бізнесі. Лектор також розкрив питання щодо договірної роботи на підприємстві, переговорів та комерційної медіації.

Вікторія Поліщук, адвокат, голова Комітету з трудового права НААУ, член Комітету з питань медіації НААУ, медіатор, розповіла учасникам курсу про перелік ризиків для клієнта за відсутності бізнес адвоката, способи уникнення кадрових проблем у клієнтів і проаналізувала складні практичні кейси.

Супровід бізнесу, мається на увазі супровід активно працюючих юридичних осіб з точки зору корпоративного права несе в себе певні правила та ризики які, на жаль, не завжди враховують адвокати. Саме про таку специфіку розповіла учасникам курсу Надія Тарасова, адвокат у сфері корпоративного права, медіатор, член підкомітету з питань господарського та корпоративного права РАКО.

Світлана Мороз, адвокат, к.ю.н., керуючий партнер Юридичної компанії Dictum, під час курсу розкрила учасникам тему податкових перевірок бізнесу. Світлана 8 років займається податковими питаннями бізнесу, не дивно, що наукову роботу та здобуття ступеня кандидата юридичних наук, лектор пов’язала також з податковим напрямом. У межах проведення курсу у Вищій школі адвокатури НААУ, Світлана розповіла для чого адвокатові потрібно знати бізнес-процеси, як бізнес-процеси взаємопов’язані з податковими перевірками, які бізнес-стратегії існують в податкових перевірках, як захищати інтереси бізнесу під час податкових перевірок та як податковому адвокату спілкуватися на одній мові із власниками й топ-менеджментом бізнесу.

Юрій Бауман, керуючий партнер адвокатського об’єднання “Бауман Кондратюк” розповів колегам про захист активів, захист власників та топ-менеджерів компаній. Лектор зосередив увагу учасників навчального курсу на питаннях щодо захисту інформації, протидії тимчасовому доступу з правом вилучення речей і документів та контролю за виконанням ухвали слідчого судді.

Важливою складовою формування ефективної та дієвої стратегії фінансово-економічної безпеки підприємств є розробка механізму захисту від можливих рейдерських загроз. Сергій Хільченко, адвокат, керуючий партнер АО “Цезар” вже більше 11 років надає правову допомогу бізнесу, одним із напрямів практики якого є захист клієнтів від рейдерських атак. Сергій розкрив колегам питання превентивної дії щодо запобігання рейдерству і основних кроків попередження рейдерських атак, чинників, що спонукають до розвитку та збільшення рейдерських груп. Також дізналися, чи існують запобіжники від рейдерських посягань на бізнес, алгоритм захисту у випадку, коли бізнес став предметом інтересу рейдерів та останні законодавчі зміни у сфері протидії рейдерству.

Олександр Світличний, адвокат, член комітету з питань захисту бізнесу та інвесторів НААУ розкрив тему «Обшук – гра на чужому полі». Основним напрямком діяльності Олександра, як адвоката, є захист клієнтів від кримінального переслідування. Варто зазначити, що статистика обшуків у країні тримається стабільно на високому рівні. Навіть незважаючи на прийняття Законів Маски-шоу стоп 1 та 2, бізнес має бути готовий до такого тиску з боку правоохоронних органів. Основним інструментом захисту у таких ситуаціях стає робота адвоката під час проведення обшуку. Тому тематичний блок Олександр присвятив питанням щодо порядку виконання слідчим, прокурором ухвали про дозвіл на обшук житла чи іншого володіння особи, захисту під час проведення обшуку та проблемних питань фіксування проведення обшуку. Вказані питання є важливими, адже жоден власник бізнесу не застрахований від обшуку. Головне – якісно захистити свої права та репутацію.

Набір лекцій курсу «Адвокат бізнесу» сьогодні включає в себе найгостріші та найактуальніші питання з якими бізнес має справу кожного дня. А лектори, що увійшли до складу курсу — це досвідчені адвокати, які мають досвід роботи з бізнесом.
Вдячні кожному адвокату, що присвятив вихідні навчанню та лекторам за професіоналізм й бажання ділитися досвідом з колегами. До нових зустрічей у Вищій школі адвокатури НААУ!