У ВИЩІЙ ШКОЛІ АДВОКАТУРИ СТВОРЕНО ЦЕНТР ЗЕМЕЛЬНОГО ПРАВА
22 листопада 2021 року у Вищій школі адвокатури НААУ відбулося представлення Центру земельного права — експертної платформи для комунікації адвокатів, юристів та інших фахівців у сфері земельних правовідносин. З вітальним словом до учасників зустрічі звернувся директор Вищої школи адвокатури НААУ Савва Кузьменко, який відзначив, що створення Центру земельного права обумовлено сучасним станом розвитку ринку […]
Новини та події
23.11.2021

22 листопада 2021 року у Вищій школі адвокатури НААУ відбулося представлення Центру земельного права — експертної платформи для комунікації адвокатів, юристів та інших фахівців у сфері земельних правовідносин.

 

З вітальним словом до учасників зустрічі звернувся директор Вищої школи адвокатури НААУ Савва Кузьменко, який відзначив, що створення Центру земельного права обумовлено сучасним станом розвитку ринку землі в Україні, новими викликами та можливостями для агросектору, етапами розбудови сфери земельних відносин та змінами земельного законодавства, що потребує спеціалізованих знань, компетентного юридичного супроводу, висококваліфікованої правової допомоги. Метою діяльності Центру, з поміж іншого, є згуртування професійної спільноти та створення експертного середовища у сфері земельного права, привернення уваги до актуальних проблем правозастосування та практики врегулювання земельних спорів, напрацювання пропозицій щодо ефективних механізмів захисту прав та інтересів всіх учасників земельних правовідносин.

 

Очолив Центр земельного права Вищої школи адвокатури НААУ відомий адвокат у сфері земельного права Віктор Кобилянський, який під час зустрічі наголосив, що створення Центру є необхідним для як для підвищення рівня адвокатів, які працюють у сфері земельних правовідносин, так і для юристів, які тільки починають знайомитися із тонкощами даної галузі права.

Пріоритетним в діяльності Центру, за словами Віктора Кобилянського, є проведення тематичних адвокаційних заходів та заходів з підвищення кваліфікації не тільки в місті Києві, а й поширення їх у всі регіони України.

 

До роботи Центру земельного права Вищої школи адвокатури НААУ долучилися провідні адвокати у даній сфері земельного права Ян Білоголовий, Дмитро Навроцький, Ігор Колосінський, Анатолій Косован, які будуть займатися проблематикою земельних правовідносин та реалізовувати ключові завдання Центру.

 

У робочій зустрічі з нагоди створення Центру земельного права Вищої школи адвокатури НААУ взяв участь Перший заступник Голови Держгеокадастру Анатолій Мірошниченко, який підтримав доцільність створення спеціалізованого Центру та зазначив, що створення такого осередку юридична спільнота потребувала досить давно, а зважаючи на розвиток земельних правовідносин в Україні дана інституція має дати відповіді на багато практичних питань та допомогти органам місцевого самоврядування та державної влади розібратися у всіх нюансах та тонкощах земельного законодавства. Анатолій Мірошниченко запевнив учасників зустрічі у партнерській співпраці, підтримці й всебічному сприянні Держгеокадастру України в реалізації соціально важливих тематичних проектів, та висловив готовність долучатися до реалізації тематичних ініціатив та заходів Центру.

 

Наприкінці зустрічі Савва Кузьменко висловив віру в ефективність спільних зусиль, побажав команді новоствореного Центру плідної роботи та успіхів у розвитку земельного права в цілому.