У Вищій школі адвокатури НААУ створено Центр правничої лінгвістики
Висловлюємо віру в ефективність спільних зусиль, бажаємо команді новоствореного Центру плідної роботи та успіхів у розвитку правничої лінгвістики.
Новини та події
07.07.2022

7 липня 2022 року у Вищій школі адвокатури НААУ створено Центр правничої лінгвістики – експертну платформу для комунікації адвокатів, юристів, мовознавців, фахівців інших спеціальностей, зацікавлених у вивченні іноземних юридичних мов та їх застосуванні у професійній діяльності.

Представлення Центру правничої лінгвістики ВША НААУ відбулося під час заходу з підвищення кваліфікації на тему: “Юридична англійська мова: особисті та професійні мотиватори для вивчення адвокатом”.

Відзначимо, що відкриття Центру правничої лінгвістики при Вищій школі адвокатури НААУ є послідовним кроком у реалізації зобов'язань, взятих на себе Саввою Кузьменком, директором ВША НААУ, координатором програми Ради Європи HELP від НААУ під час робочого візиту на Конференцію мережі HELP 2022, що відбулася в Страсбурзі, Франція, 30 червня — 1 липня поточного року. Звертаючись у виступі до поважної спільноти Савва Кузьменко обумовив вивчення української мови в європейському співтоваристві і вивчення українськими правниками мов країн — членів Європейського Союзу.

Керівником новоствореного Центру правничої лінгвістики ВША НААУ стала Людмила Колодник — юрист, викладач спеціалізованого курсу «Юридична англійська» – «Legal English» з особисто розробленими програмами навчання – Contract Law, Company Law, Legal Writing.

Людмила Колодник привітала адвокатську спільноту з визначною подією створення Центру правничої лінгвістики, що обумовлено сучасним станом розвитку права в Україні та імплементацією міжнародних стандартів у вітчизняну правозастосовну практику, євроінтеграційним політико — правовим курсом України, новими викликами й можливостями адвокатської практики в Україні та за кордоном в умовах воєнного і повоєнного часу, що потребує спеціалізованих знань іноземної юридичної мови для надання висококваліфікованої правової допомоги.

Метою діяльності Центру, з поміж іншого, є згуртування професійної спільноти та створення експертного середовища у сфері правничої лінгвістики, тематична освітня, наукова, міжнародна діяльність, проведення публічних дискусій і адвокаційних партнерських подій, заходів з вивчення юридичної англійської та інших іноземних мов, різнотематичного підвищення кваліфікації з одночасного освоєння мови і права.

Під час заходу Людмила Колодник висвітлила практичний аспект знання юридичної іноземної мови як інструменту підвищення конкурентноздатності фахівців різних галузей та напрямків.

Учасники вебінару отримали фахові відповіді на важливі питання при вивченні юридичної англійської мови:

  • Чому саме юридична англійська мова?
  • Яка моя ціль у вивченні юридичної англійської мови?
  • Скільки я маю часу на вивчення ?
  • Від чого я готовий відмовитися аби досягти своєї мети?

Предметом обговорення стали особистий і професійний інтерес правника у вивченні юридичної англійської мови. Увагу слухачів привернула інформація щодо рівня володіння правом та рівня володіння загальною англійською мовою, а також основні теми та ефективні методи при вивченні юридичної англійської мови.

В завершення заходу керівник Центру правничої лінгвістики ВША НААУ запросила адвокатів долучатися до команди Центру для спільної реалізації його ключових завдань.

Висловлюємо віру в ефективність спільних зусиль, бажаємо команді новоствореного Центру плідної роботи та успіхів у розвитку правничої лінгвістики.

Запрошуємо долучитися до групи Центру правничої лінгвістики ВША НААУ у Facebook: https://bit.ly/3RhFny7