Центр медичного права ВША НААУ: пріоритетні цілі та завдання обговорено під час установчого засідання
Центр медичного права ВША НААУ
Новини та події
01.09.2022

31 серпня 2022 року відбулося установче засідання оновленого складу Центру медичного права Вищої школи адвокатури НААУ.

Зустріч відкрив Савва Кузьменко, директор ВША НААУ, який розповів про ідею та передумови створення Центру медичного права при Вищій школі адвокатури, напрямки його діяльності та очікування від згуртованої співпраці нової команди. Основним покликанням Центру є забезпечення обміну практичним досвідом між адвокатами, які спеціалізуються на питаннях захисту прав пацієнтів, лікарів та які бажають популяризувати медичне право в Україні.

Керівник Центру медичного права ВША НААУ Ірина Сенюта привітала членів команди із впевненим стартом діяльності, поділилася досвідом і актуальними викликами, які постають перед Центром з урахуванням поточних і очікуваних законодавчих змін у сфері охорони здоров'я в умовах воєнного стану.

У промові відзначено адвокаційний, законопроєктний, аналітико-експертний і навчальний напрямки діяльності Центру, а також аспекти дослідження історії медичного права, вивчення зарубіжного досвіду та розвитку міжнародної співпраці.

До команди Центру долучилися фахівці, що мають медичне право сферою професійних інтересів, провадять практичну та/або наукову діяльність у цій царині: Андрій Світлицький, Олена Пономарьова, Яна Бабенко, Вікторія Шевченко, Лариса Гретченко, Оксана Яремко, Анатолій Литвиненко.

Під час робочої зустрічі членами Центру напрацьовано амбітну програму дій, що включає проведення заходів з підвищення кваліфікації, узагальнення правових новин у сфері медичного права, тематичне інформаційно — правове консультування, системне висвітлення національної судової практики та рішень ЄСПЛ, робота з законопроектами та низку інших активностей.

Події, заходи та напрацювання Центру медичного права висвітлюються на платформі Вищої школи адвокатури НААУ. Долучитися до професійної спільноти — група Центру медичного права ВША НААУ : https://www.facebook.com/groups/825887251291401