Тренінг "Застосування положень ЄСХ (переглянутої) та практики Європейського комітету з соціальних прав в Україні"
Новини та події
27.02.2024

Вища школа адвокатури НААУ та Благодійна організація «Всеукраїнська коаліція з надання правової допомоги» запрошують адвокатів долучитися до участі в тренінгу «Застосування положень Європейської соціальної хартії (переглянутої) та практики Європейського комітету з соціальних прав в Україні».

Метою тренінгу є ознайомлення слухачів з європейськими соціальними стандартами у сфері захисту соціальних прав людини. У рамках тренінгу передбачається детальний розгляд основних положень Європейської соціальної хартії (переглянутої)  крізь призму їх тлумачення Європейським комітетом з соціальних прав та його практики, застосування у судовій та адміністративній практиці положень Європейської соціальної хартії (переглянутої),  підготовка майбутніх тренерів з питань застосування Європейської соціальної хартії (переглянутої).

До відбору в тренінгу запрошуються адвокати, які:

- вмотивовані покращити свої знання та навички в питаннях застосування положень Європейської соціальної хартії (хартії) та практики Європейського комітету з соціальних прав під час надання правничої допомоги;

- мають запит на надання правничої допомоги у сфері трудового права та соціального забезпечення;

- спроможні відвідати тренінгову сесію офлайн, за місцем проведення, та готовність у подальшому поділитися набутими знаннями з правниками.

Дата і місце проведення тренінгу: 24-26 березня 2024 року, Київ.

Остаточна логістика заходу та його місце проведення будуть надіслані учасникам за результатом відбору окремим листом.

Формат заходу: Офлайн.

Тренери заходу:

·Вікторія Поліщук, адвокат, Голова Комітету НААУ з трудового права, Керівник Центру трудового права та соціального забезпечення ВША НААУ, тренер освітньої програми Ради Європи для юристів HELP, лектор Вищої школи адвокатури НААУ

·Наталія Кайда, адвокат, член Комітету НААУ з трудового права, член Центру трудового права та соціального забезпечення ВША НААУ, тренер освітньої програми Ради Європи для юристів HELP, лектор Вищої школи адвокатури НААУ

·Ірина Подкопаєва, адвокат, член Центру трудового права та соціального забезпечення ВША НААУ, сертифікований тренер з розвитку навичок роботи з вразливими групами клієнтів системи БПД, тренер освітньої програми Ради Європи для юристів HELP, лектор Вищої школи адвокатури НААУ.

У програмі заходу:

-Ознайомлення з основними положеннями Європейської соціальної хартії (переглянутої);

-Застосування Європейської соціальної хартії (переглянутої) та рішень Європейського комітету з соціальних прав Європейським судом з прав людини;

-Повноваження та порядок роботи Європейського комітету з соціальних прав;

-Детальне опрацювання прав, гарантованих Європейською соціальною хартією: соціальне забезпечення та соціальний захист; зайнятість, трудові права та рівні можливості; права осіб з інвалідністю та осіб літного віку.

-Ратифіковані та нератифіковані Україною положення ЄСХ. Застосування судами України ЄСХ.

Участь у тренінгу безкоштовна. Витрати на проїзд*, проживання* та харчування* учасників заходу, а також організаційно-методологічне забезпечення тренінгу, покриває співорганізатор.

Кількість учасників тренінгу – обмежена. Відбір для участі в тренінгу здійснюється з метою формування команди з найбільш вмотивованих учасників та реалізації завдань тренінгу.

Заінтересованих взяти участь у тренінгу просимо заповнити Google-форму за посиланням: http://tinyurl.com/yc82fzfm

Термін подання заявок учасниками: до 13 березня 2024 року

Інформування про результати відбору: до 15 березня 2024 року.

Тренінг є заходом з підвищення кваліфікації адвокатів з нарахуванням учасникам 10 залікових балів по завершенню проходження навчальної програми.

З запитаннями щодо реєстрації та участі звертатися: info@hsa.org.ua

Бажаємо успіху і до зустрічі на тренінгу!

* витрати на проїзд покриваються організаторами в межах вартості квитків для проїзду автобусом, або потягом (купе або другий клас Інтерсіті).

* витрати на проживання покриваються на умовах організованого поселення учасників в готелі;

* витрати на харчування покриваються організованим сніданком, обідом, кава-паузами (крім вечері)