Розпочато набір учасників на безкоштовний онлайн-курс програми Ради Європи HELP «Основні принципи захисту прав людини у сфері біомедицини»!
Вища школа адвокатури Національної асоціації адвокатів України спільно з Комітетом медичного і фармацевтичного права та біоетики НААУ в межах проекту Ради Європи «Посилення імплементації європейських стандартів прав людини в Україні» розпочинає проводити онлайн навчання з медичного права – онлайн курс програми Ради Європи HELP «Основні принципи захисту прав людини у сфері біомедицини». Автором курсу виступила […]
Новини та події
06.04.2020

Вища школа адвокатури Національної асоціації адвокатів України спільно з Комітетом медичного і фармацевтичного права та біоетики НААУ в межах проекту Ради Європи «Посилення імплементації європейських стандартів прав людини в Україні» розпочинає проводити онлайн навчання з медичного права – онлайн курс програми Ради Європи HELP «Основні принципи захисту прав людини у сфері біомедицини».

Автором курсу виступила Ірина Сенюта, адвокат, доктор юридичних наук, доцент, завідувач кафедри медичного права ФПДО Львівського національного медичного університету ім. Данила Галицького, голова Комітету медичного і фармацевтичного права та біоетики Національної асоціації адвокатів України, керуючий партнер адвокатського об’єднання «МедЛекс», президент ГО «Фундація медичного права та біоетики України». Стаж у галузі права – більше 19 років. Експерт в галузі медичного права.

Актуальність тематики зумовлена сучасними політико-правовими умовами медичної реформи, новельністю регламентації окремих правових інститутів, нормативними прогалинами і контроверзіями, проблемами правореалізації і правозастосування у сфері охорони здоров’я.

До участі в навчальній програмі будуть залучені ті адвокати, які успішно пройдуть тестування (75% правильних відповідей і вище).Після зарахування на курс Ви будете супроводжуватись тренером, який модеруватиме проходження онлайн навчання.

Програма складається з міжнародної частини, яка містить міжнародні стандарти, практику Європейського суду з прав людини, а особливу увагу приділено Конвенції про захист прав і гідності людини щодо застосування біології та медицини: Конвенції про захист прав людини і біомедицину. Також з національної частини, яка наповнена національною судовою практикою, містить необхідні літературні та нормативні джерела, а також передбачає низку спектральних завдань для удосконалення практичної майстерності.

До переліку тренерів навчальної програми увійшли:

2020-HELP-Course-Letter-of-Accomplishment-1

2020-HELP-Course-Letter-of-Accomplishment-2