Review Центру сімейного права
Центр сімейного права Вищої школи адвокатури НААУ – це особлива платформа для втілення креативних новацій на благо розвитку сімейного права України та збагачення кожного з нас цінними знаннями, які ми будемо передавати наступним поколінням.
Новини та події
06.12.2021

Центр сімейного права Вищої школи адвокатури НААУ – це особлива платформа для втілення креативних новацій на благо розвитку сімейного права України та збагачення кожного з нас цінними знаннями, які ми будемо передавати наступним поколінням.

 

Очолює Центр сімейного права ВША НААУ Ганна Гаро, сімейний адвокат, медіатор, к.ю.н., Голова Комітету з сімейного права НААУ. До його складу входять експерти, що здійснюють професійну і наукову діяльність у сфері сімейного права: Ярослав Мельник, Марія Менджул, Ольга Філатова, Тамара Денисова, Оксана Вікенфельд, Жанна Грушко, Тетяна Кондратенко, Мар’яна Назаренко, Інна Скузь, Анна Осадча, Олег Голубничий, Анатолій Волков, Марина Солтисяк, Катерина Москаленко.

 

З гордістю представляємо Review Центру сімейного права ВША НААУ — огляд діяльності за період травень — жовтень 2021 року, з інформацією про Центр та його персональний склад, а також тематичні блоки, в рамках яких формується доктрина сімейного права, відбувається інформування про особливості тлумачення правових норм, аналіз судової практики у сфері вирішення сімейних спорів, вивчається зарубіжний досвід, поглиблюється взаємодія сімейного права з суміжними сферами як нотаріат та психологія, запроваджується якісне інноваційне навчання з метою підвищення кваліфікації, знайомство з експертами сімейного права, розвиток вузьких та альтернативних сфер адвокатської практики у сфері сімейного права.

 

Короткий огляд першого випуску Review Центру сімейного права ВША НААУ :

Блок 1 «Теорія сімейного права» з інформацією про реалізацію відеопроекту «Теорія сімейного права: не забуваймо про головне» та тематичні публікації членів Центру, опубліковані на сайтах ВША та ЗМІ;

Блок 2 «Наука сімейного права України» з дослідженням джерел та принципів сімейного права;

Блок 3 «Судова практика у сфері сімейного права» з поглибленим аналізом судових рішень у сімейних справах, на які варто звернути увагу кожному сімейному адвокату;

Блок 4 «Міжнародне сімейне право» з цікавими фактами про укладення шлюбу в різних країнах світу;

Блок 5 «Експерти сімейного права» присвячений проведеним зустрічам з науковцями у сфері сімейного права, реалізації проекту «Школа доктора Зорислави Ромовської», представленню проекту «Адвокат-Бренд» з Зориславою Ромовською та проведеному інтерв'ю суддею Шевченківського районного суду м. Києва Дмитром Мальцевим в рамках проекту «Експерти сімейного права».

Блок 6 «Навчальний» охоплює тематичні заходи з підвищення кваліфікації адвокатів у сфері сімейного права;

Блок 7 «Сімейне право та психологія» містить огляд проведених круглих столів в сфері сімейного права та психології;

Блок 8 «Розвиток напрямків: сімейний адвокат, адвокат родини, адвокат з розлучень” висвітлює сучасний погляд та креативний підхід членів Центру в темах: “Турборозлучення: лайфхаки, як його пришвидшити”, “Поради батькам: як допомогти дитині пережити розлучення”, “На що здатен опонент у справі про розірвання шлюбу?”.

Блок 9 «Альтернативне вирішення сімейних спорів» включає інформацію про особливості роботи сімейних медіаторів у справах за участю неповнолітніх та інші способи АВС в огляді заходів та публікацій Центру.

 

Детальніше про Review Центру сімейного права ВША НААУ дізнайтеся за посиланням: https://bit.ly/3doNt5o