Рада Європи та УВКБ ООН запускають курс HELP для польських юристів: «Притулок та права людини»
HIGHER SCHOOL OF ADVOCACY
Новини та події
26.10.2022

Рада Європи та Управління Верховного комісара ООН у справах біженців у співпраці з Національною асоціацією юристів запускають для польських правників курс HELP: «Притулок та права людини».

Курс стосується ключових викликів та кращих практик у сфері міграції, з якими юристи мають справу у професійній діяльності. Особливе значення курс набуває в умовах воєнного стану в Україні, оскільки у зв’язку із вимушеною міграцією, покликаний посилити захист українських громадян.

Захід організовано у продовження звіту в рамках ознайомчого візиту Спеціального представника Генерального секретаря Ради Європи з питань міграції та біженців та відповідно до Плану дій Ради Європи щодо захисту вразливих осіб у контексті міграції та притулку в Європі (2021-2025).

У заході взяли участь польські юристи, представники міжнародних організацій та громадянського суспільства.

Нагадаємо, що 27 вересня Директор Вищої школи адвокатури НААУ Савва Кузьменко долучився до участі у семінарі для українських юристів та національних менеджерів Asylum/Migration HELP e-Desk щодо європейської юридичної практики та процедури з акцентом на допомогу українським біженцям, що проводився у Раді адвокатів Варшави. Захід організований у співпраці Радою Європи, Європейським Союзом та Управлінням Верховного комісара ООН у справах біженців.

На сьогодні для українських слухачів доступна програма Asylum/Migration HELP e-Desk, яка покликана полегшити доступ юристів до навчання та інформації для ефективної роботи зі справами, пов’язаними з біженцями та переміщеними особами.

Зокрема, на платформі можна ознайомитися з наступними питаннями:

  1. Міграція та мігранти
  2. Національна система притулку України
  3. Огляд системи тимчасового захисту ЄС
  4. Інші міжнародні стандарти у сфері притулку
  5. 2022 – основні питання виїзду з України
  6. 2022 – основні питання в’їзду в ЄС і Молдову, а також деякі консульські питання

Так само у рамках такого проєкту ознайомитися можна з тематичними курсами:

  1. Курс HELP «Внутрішнє переміщення»
  2. Курс HELP «Притулок та протидія торгівлі людьми»
  3. Курс HELP «Притулок та права людини»

Детальніше про захід: https://bit.ly/3THfRCK

Детальніше про Asylum/Migration HELP e-Desk: https://bit.ly/3Djf1H6

Дізнатися детальніше про Програму Ради Європи HELP, інформацію про навчальні курси для представників юридичної спільноти: https://bit.ly/3F1NXNY