Прийнято Закон "Про медіацію"
Вихід на новий рівень врегулювання спорів.
Новини та події
17.11.2021

Набути статус медіатора зможе будь-яка фізична особа, яка має вищу освіту та пройшла базову підготовку у сфері медіації в Україні або за її межами.

Після підписання Закону "Про медіацію" Вищою школою адвокатури НААУ буде запроваджено свій реєстр медіаторів.

Підготовка у сфері медіації становитиме не менше як 90 годин навчання медіатора, у тому числі 45 годин практичного навчання, та включатиме теоретичні знання та практичні навички щодо принципів, порядку та методик проведення медіації, правового регулювання медіації, етики медіатора, ведення переговорів та врегулювання конфліктів (спорів).

Медіація може бути проведена до звернення до суду, третейського суду, міжнародного комерційного арбітражу або під час досудового розслідування, судового, третейського, арбітражного провадження, або під час виконання рішення суду, третейського суду чи міжнародного комерційного арбітражу.

Колеги-адвокати, запрошуємо до Центру "АВС" ВША НААУ або Центр "Альтернативного врегулювання спорів" Вищої школи адвокатури НААУ за посиланням: https://bit.ly/3oTJFyz

Він створений для обміну практичним досвідом між адвокатами, які спеціалізуються на альтернативних видах вирішення спорів, таких як:

— арбітраж

— медіація

— переговори