Представляємо огляд онлайн курсу програми Ради Європи HELP “Кіберзлочинність та електронні докази”.
Освітній проєкт “Кіберзлочинність та електронні докази” реалізований у 2022 році та має за мету ознайомити правників і зацікавлених осіб з основними поняттями, пов’язані з кіберзлочинністю та електронними доказами.
Новини та події
11.08.2022

Освітній проєкт “Кіберзлочинність та електронні докази” реалізований у 2022 році та має за мету ознайомити правників і зацікавлених осіб з основними поняттями, пов’язані з кіберзлочинністю та електронними доказами.
Матеріали Курсу містять огляд перешкод, що виникають при розслідуванні кіберзлочинів, а також висвітлюють труднощі, пов'язані зі збором та обробкою електронних доказів.

🌐 Самореєстрація учасників для проходження Курсу: https://bit.ly/3zg4hWP.

Курс розроблено та упроваджено для підвищення професійної освіти спільно Офісом програми боротьби з кіберзлочинністю та Правовою освітою з прав людини.

Навчання на Курсі буде корисним для працівників органів кримінальної юстиції, адвокатів, суддів, юристів інших спеціальностей, фахівців у сфері захисту дітей та всіх, хто бажає вдосконалити свої знання про кіберзлочинність та електронні докази.

Ключовими нормативними джерелами, на яких базується Курс є Будапештська конвенція Ради Європи про кіберзлочинність, Протоколи та доповнення до неї.

📌 Тривалість Курсу орієнтовно 10 годин.

📌 Мова курсу — англійська, очікувано найближчим часом стануть доступні версії й іншими мовами.

Курс складається з 7 основних модулів, орієнтованих на ознайомлення з практичними інструментами для розуміння, як краще узгоджувати процесуальні повноваження для боротьби з кіберзлочинністю та обробки електронних доказів відповідно до стандартів прав людини:

◾️ Модуль 1: Комп’ютери, мережі та кіберзлочинність;
◾️ Модуль 2: Будапештська конвенція про кіберзлочинність;
◾️ Модуль 3: Основні положення Будапештської конвенції;
◾️ Модуль 4: Електронні докази та процесуальні положення Будапештської конвенції
◾️ Модуль 5: Положення Будапештської конвенції про міжнародну співпрацю;
◾️ Модуль 6: Кіберзлочинність на практиці та права людини;
◾️ Модуль 7: Другий додатковий протокол до Будапештської конвенції.

🌐 Дізнатися детальніше про Програму Ради Європи HELP, інформацію про навчальні курси для представників юридичної спільноти: https://bit.ly/3BsHutH