ПАРЄ обрала Миколу Гнатовського суддею Європейського суду з прав людини від України
26 квітня Парламентська Асамблея Ради Європи 167 голосами зі 190 голосуючих обрала Миколу Гнатовського суддею Європейського суду з прав людини від України.
Новини та події
27.04.2022
26 квітня Парламентська Асамблея Ради Європи 167 голосами зі 190 голосуючих обрала Миколу Гнатовського суддею Європейського суду з прав людини від України.

Микола Гнатовський — Президент Європейського Комітету із питань запобігання катуванням чи нелюдському або такому, що принижує гідність, поводженню чи покаранню у 2015-2020 рр., перший віце-президент Української асоціації міжнародного права, доцент кафедри міжнародного права Інституту міжнародних відносин Київського національного університету імені Тараса Шевченка, має визнаний професійний авторитет юриста — міжнародника та експертний досвід співпраці з національними та міжнародними органами і установами з питань захисту прав людини.

Проводячи активну викладацьку та наукову діяльність Микола Гнатовський неодноразово долучався до проведення заходів з підвищення кваліфікації адвокатів у Вищій школі адвокатури НААУ та виступав з лекціями з міжнародного та європейського права захисту прав людини, міжнародного гуманітарного права та міжнародного кримінального права.
Вітаємо Миколу Миколайовича з новим, надзвичайно відповідальним етапом у житті — обранням суддею Європейського суду з прав людини від України.

Віримо, що поєднання знань Миколи Гнатовського з його вітчизняним та міжнародним досвідом сприятиме утвердженню та захисту прав і свобод людини, закріплених Конвенцією про захист прав людини і основоположних свобод, стане істотним внеском у розвиток судового захисту прав людини міжнародним судовим органом.