Основні проблеми дітей під час війни: нові виклики для України
Ми продовжуємо проводити заходи з підвищення кваліфікації адвокатів та правопросвітництво в умовах воєнного стану в Україні. У єдності наша сила, разом до перемоги! Слава Україні!
Новини та події
04.03.2022

У Вищій школі адвокатури НААУ відбувся вебінар на тему “Дитина в умовах збройного конфлікту/війни”, лектором якого виступила Людмила Гриценко, адвокат, медіатор, член Комітету з сімейного права НААУ та Центру “Адвокат дитини” ВША НААУ.
Знання, яких потребує адвокат для надання правової допомоги дитині, яка постраждала від війни, сьогодні здобули близько 500 адвокатів.

Програмою заходу поєднано юридичні та психологічні моменти підтримки дітей, права та гарантії неповнолітніх в умовах збройного конфлікту в огляді міжнародних актів та національного законодавства, а також механізми захисту прав дитини, яка постраждала від війни.

Підкреслюючи актуальність і важливість теми Людмила Гриценко навела жахливу статистику поранень і втрат дітей в Україні станом на 4 березня, а також інформацію про кількість новонароджених в період воєнного стану в м. Києві.
Розкриваючи принцип якнайкращого забезпечення інтересів дитини для усіх дій та рішень, лектор наголосила на обов'язку кожного дорослого бути уважним, помічати та підтримати дітей.

З цією метою Людмила Гриценко поділилася з учасниками ключовими навичками комунікації з неповнолітніми та порадами психологів як спілкуватися з дитиною в укритті, під час бомбардувань.

Відповідаючи на питання, що саме зараз ми можемо зробити для дітей, які стали жертвами воєнних злочинів, лектор відзначила потребу володіння професійними знаннями про воєнні злочини та злочини проти людяності, а також розповіла про способи фіксації доказів злочинів проти цивільного населення.

Учасники заходу висловили вдячність за змістовний та структурований виступ, та можливість отримати відповіді на питання у сфері захисту прав дітей в період воєнного стану.

Словами підтримки та віри в Українську армію, Державу і Народ адвокати висловили впевненість в перемогу України у війні та забезпечення щасливого дитинства для всіх дітей!
Вища школа адвокатури НААУ висловлює щиру вдячність лектору Людмилі Гриценко та всім адвокатам, які долучилися до участі у вебінарі.