Оновлена версія курсу «Процесуальні гарантії в кримінальних провадженнях та права потерпілих»!
Огляд онлайн курсів Ради Європи HELP
Новини та події
22.11.2022

Шановні адвокати та представники інших юридичних професій!

На платформі HELP РЄ замість чинної версії буде опублікована оновлена версія курсу «Процесуальні гарантії в кримінальних провадженнях та права потерпілих», яка включає останні зміни як на рівні Ради Європи, так і Європейського Союзу.

Курс поєднує в собі дослідження основних процесуальних прав як обвинувачених/підозрюваних у кримінальному провадженні (право на справедливий і публічний розгляд справи незалежним судом; право на захист, дотримання принципу презумпції невинуватості), так і прав потерпілих (зокрема, право на доступ до правосуддя).

Безумовно, обов’язок держави не обмежуються обов’язком розслідування злочинів. Боротьба зі злочинністю та її попередження, а також забезпечення доступу до правосуддя та належного захисту потерпілих також є частиною позитивного обов’язку держави.

Тому на курсі піднімаються низка актуальних питань щодо суті та значення процесуальних гарантій як для підозрюваних/обвинувачених, так і потерпілих з урахуванням міжнародних стандартів та позицій правозастосовної практики.

Навчання на курсі відбувається в інтерактивній формі та включає різноманітні практичні вправи, що сприяє швидкому засвоєнню матеріалу.

По завершенню цього 11-годинного курсу Ви зможете згенерувати власний електронний «Сертифікат про завершення», на підтвердження успішного проходження курсу.

Оновлений курс буде доступний за посиланням нижче після 18 листопада: http://bit.ly/3URVKmd

Програма Ради Європи HELP: інформація про навчальні курси для представників юридичної спільноти: https://bit.ly/3Gv2GS2