Науково-практичний журнал «Медичне право» відзначає 15 років від заснування
Журнал “Медичне право”
Публікації лекторів
07.11.2022

Вища школа адвокатури НААУ щиро вітає з ювілейною датою редакційний колектив, авторів та читачів Журналу “Медичне право”!

Бажаємо виданню подальшого процвітання, цікавих тем та зростання аудиторії, а колективу — міцного здоров’я і натхнення в реалізації задуманого та примноження надбань у царині медичного права.

Журнал «Медичне право» – це українське фахове видання, що користується заслуженим авторитетом і має на меті поєднати мультидисциплінарну проблематику трьох наук – права, медицини та біоетики, що сприяє науковцям і практикам в успішній професійній діяльності, спрямованій на розвиток медичного права в Україні.

У Журналі публікуються статті за тематикою медичного права, фармацевтичного права, правових основ біоетики, права громадського здоров’я.

На сторінках видання гармонійно поєднується висвітлення наукових досліджень, теоретичних галузевих питань, законодавчих аспектів та правозастосовної практики у сфері охорони здоров’я. У журналі наявні рубрики, з яких читачі мають змогу детально ознайомитися з міжнародними та регіональними стандартами у сфері охорони здоров’я і прав людини, національними нормативно-правовими актами, перекладами рішень ЄСПЛ, підбіркою медичних справ як національних, так і зарубіжних держав.

Засновниками журналу є: громадська організація «Фундація медичного права та біоетики України», Львівський обласний благодійний фонд «Медицина і право», Львівський національний медичний університет імені Данила Галицького, Науково-дослідний інститут інтелектуальної власності Національної академії правових наук України.

Головний редактор ЖурналуІрина Сенюта, адвокат, д.ю.н, голова Комітету медичного і фармацевтичного права та біоетики НААУ, керівник Центру медичного права Вищої школи адвокатури НААУ.

Директор Вищої школи адвокатури НААУ Савва Кузьменко входить до редакційної ради Журналу.

Члени Центру медичного права ВША НААУ, тренерський склад онлайн-курсу програми Ради Європи HELP «Основні принципи захисту прав людини у сфері біомедицини», колектив монографії «Стратегія імплементації Конвенції Ов’єдо в законодавство України» є авторами експертних матеріалів та публікацій Журналу.

Науково-практичний журнал входить до таких міжнародних науковометричних баз даних:

  • «EBSCO Publishing, Inc.» (США) (Ліцензійна угода від 16 травня 2013 р.);
  • Index Copernicus International. ICV (Index Copernicus Value) журналу 78,53 балів;
  • ERIH PLUS (European reference index for the humanities and social sciences) 17 червня 2016 р.;
  • Academic Resource Index (ResearchBib);
  • InfoBase Index (IBI Factor за 2017 р. — 2.8.);
  • Crossref.

За повідомленням Ірини Сенюти, до 15-річчя приурочено 2(30) 2022 номер журналу “Медичне право”, який вже побачив світ.

Детальніше ознайомитися з архівом журналу: http://bit.ly/3Dnt4dz

Приєднуйтеся до закритої групи Центру медичного права ВША НААУ: https://bit.ly/3DqAwon