Найкращі інтереси дитини у сім’ї, освіті, охороні здоров’я: як розпізнати і забезпечити?
Запрошуємо взяти участь у семінарі Лариси Гретченко, керівника Центру «Адвокат дитини» ВША НААУ
Новини та події
29.05.2023

Запрошуємо взяти участь у семінарі "Найкращі інтереси дитини у сім’ї, освіті, охороні здоров’я: як розпізнати і забезпечити?"

Завдання дорослих – створити світ, у якому вони захочуть жити і творити майбутнє. У зв’язку з цим особливої актуальності в усьому світі набуває принцип якнайкращого забезпечення інтересів дитини, адже наше майбутнє залежить від благополуччя підростаючого покоління.

У процесі реалізації своїх прав діти стикаються з певними викликами, досить частими є випадки порушення невід'ємних прав дитини на освіту, охорону здоров'я, виховання у рідній родині, належне виховання. Фокусування уваги на принципі «забезпечення найкращих інтересів дитини» має бути незмінним дороговказом і у професійному, і в особистому житті кожного з нас.

Найкращі інтереси дитини у сім’ї, освіті, охороні здоров’я: як розпізнати і забезпечити? - перший семінар у складі проєкту «Правосвідомість», який проведе Лариса Гретченко, керівник Центру «Адвокат дитини» ВША НААУ.

Під час заходу лектор детально розгляне наступні питання:

• Оцінка найкращих інтересів дитини та обставини, які підлягають врахуванню, в різних категоріях сімейних, освітніх, медичних та інших спорів.

• Конфліктні стосунки між батьками чи свідоме нехтування батьківськими обов'язками: як зберегти зв'язки дитини з сім'єю за принципом найкращих інтересів?

• Право діда, баби на особисте спілкування з дитиною і право дитини на утримання від діда, баби, інших членів сім’ї.

• Практика вирішення сімейних спорів за участі дитини з урахуванням обставин, спричинених воєнним станом.

• Відповідальність у питаннях виховання дитини та її утримання.

Захід буде корисним для батьків, підлітків, студентів, молоді, працівників закладів освіти і медичної сфери, службовців державних та муніципальних органів і установ.

Дата і час заходу: 01 червня 2023 р., 12.00 - 13.30 год, у т.ч. відповіді на питання учасників.

Зареєструватися для участі в заході можна за посиланням: https://cutt.ly/1wqGWJIU