НААУ подякувала за підтримку європейським колегам з Федерації адвокатур Європи
Джерело: Офіційна сторінка Національної Асоціації Адвокатів України https://unba.org.ua/
Новини та події
24.11.2022

19 листопада 2022 року заступник Голови НААУ, РАУ Валентин Гвоздій звернувся до керівників європейських адвокатур під час конгресу Федерації адвокатур Європи (Fédération des Barreaux d'Europe), який відбувся в м. Палермо, Італія.

Валентин Гвоздій подякував європейським колегам за ту підтримку, яка надається українським адвокатам, що тимчасово перебувають в їх країнах.

Також заступник Голови НААУ, РАУ повідомив поточний стан справ в українській адвокатурі, основні рішення, які прийняті Радою адвокатів України під час дії воєнного стану та виклики, з якими сьогодні доводиться боротись українським адвокатам, відстоюючи свою незалежність.

Зокрема, було піднято питання, так званої, ініціативи реформування адвокатури України таємничою групою «Юстиція».

Від імені української адвокатури Валентин Гвоздій привітав Федерацію адвокатур Європи з 30-ю річницею заснування.

Європейська федерація адвокатів / Fédération des Barreaux d’Europe (FBE) була заснована в Барселоні 23 травня 1992 року як наступник Конференції основних європейських адвокатур.

Наразі штаб-квартира FBE знаходиться в Страсбурзі. Сьогодні FBE налічує 250 членів адвокатської колегії, які представляють понад 1 000 000 адвокатів.

Організація пропагує верховенство права, незалежність правосуддя та право на справедливий суд, представляє захист прав людини в Європі та світі.