На вихідних пройшов 2-денний семінар з кримінального права “Адвокатська техніка у кримінальних справах. Теорія і практика визнання доказів недопустимими у кримінальному провадженні”
На вихідних відбувся 2-денний семінар з кримінального права “Адвокатська техніка у кримінальних справах. Теорія і практика визнання доказів недопустимими у кримінальному провадженні”. Упродовж двох днів слухачі мали змогу отримати вичерпні знання від експертів у галузі кримінального права, адвоката з понад 40-річним досвідом роботи Зейкана Ярослава Павловича та кандидата юридичних наук Панової Аліси Віталіївни, щодо діяльності […]
Новини та події
17.05.2018

На вихідних відбувся 2-денний семінар з кримінального права “Адвокатська техніка у кримінальних справах. Теорія і практика визнання доказів недопустимими у кримінальному провадженні”.

Упродовж двох днів слухачі мали змогу отримати вичерпні знання від експертів у галузі кримінального права, адвоката з понад 40-річним досвідом роботи Зейкана Ярослава Павловича та кандидата юридичних наук Панової Аліси Віталіївни, щодо діяльності адвоката-захисника, адвокатської техніки, позиції у справі та об’єктивної істини, роботи адвоката після пред’явлення підозри та засобів юридичної техніки. Також були розкриті поняття категорії «доказу» та «допустимість доказу», визнання доказів недопустимими. Слухачі дізналися про особливості оцінки допустимості результатів негласних слідчих дій, провокації вчинення злочину, участь захисника у суді.

Учасники курсу мали унікальну можливість отримати знання практики Європейського суду з прав людини щодо визнання доказів недопустимими та застосування набутих навичок у власній діяльності. Навчання проходило у формі лекцій та практичних занять у вигляді кейсів.

В якості бонусу слухачі отримали додаткову лекцію від голови Комітету експертного забезпечення адвокатської діяльності Національної асоціації адвокатів України, Федчишиної Віолети Віталіївни, яка розповіла про судові експертизи загалом та судово-економічні експертизи зокрема у судочинстві України, їх значення та роль у забезпеченні правосуддя. А, також, слухачі дізналися про інший різновид судових експертиз — автотехнічні експертизи від адвоката з практичним досвідом судово-експертної діяльності в галузях судових автотехнічних експертиз та з експертизи безпеки життєдіяльності Федчишина Анатолія Савелійовича. І набули важливих знань щодо особливостей автотехнічних досліджень у справах з ДТП, орієнтирів для постановки експертних завдань, видів судових автотехнічних експертиз, порядку їх призначення. Були порушені питання недопустимості доказів у справах з ДТП, моменту виникнення небезпеки для руху транспортного засобу.