Лектори Вищої школи адвокатури НААУ підвищили професійну майстерність
Тренінг для другої групи лекторів відбудеться у Вищій школі адвокатури НААУ 17-18 лютого 2022 року і ми поділимося новиною про нього
Новини та події
04.02.2022

Сьогодні у Вищій школі адвокатури відбувся тренінг для лекторів на тему: «Створення навчальних продуктів для дорослої аудиторії».
Захід провела Людмила Гриценко, адвокатка, тренерка з багаторічним досвідом, лідерка рейтингу ТОП-50 лекторів — 2021.

Відкриваючи зустріч, Лариса Гретченко, керівник проєктів і програм ВША НААУ, поділилася з лекторським складом спільними досягненнями та результатами діяльності Вищої школи адвокатури НААУ за 2021 рік.
Загалом у 2021 році у Вищій школі адвокатури НААУ проведено 644 заходи з підвищення кваліфікації адвокатів. З них, у форматі офлайн (аудиторної участі) — 191 захід, в режимі онлайн — трансляції — 453 заходи.
Цільова аудиторія заходів налічувала 5 440 осіб, склад учасників включав як адвокатів, так і юристів різного профілю діяльності, працівників правоохоронних та судових органів, представників інших спеціальностей, таких як лікарі, психологи, педагогічні, науково — педагогічні працівники та інші.
З загальної кількості учасників участь в заходах у форматі офлайн взяли 353 особи, онлайн — 5 087 осіб.
Лекторський склад ВША НААУ становить 380 осіб. Персональний склад та відомості про лекторів на сайті ВША НААУ https://bit.ly/3gd8Ojt

Під час виступу було відзначено, що лектори ВША НААУ провадять наукову діяльність, обіймають лідируючі позиції у професійних рейтингах та входять до складу консультативно — дорадчих органів органів влади.
Підкресливши високопрофесійність лекторської команди, Лариса Гретченко подякувала лекторам за плідну співпрацю та висловила впевненість у подальшому конструктивному партнерстві у процесі підвищення кваліфікації адвокатів.

Програма зустрічі лекторів комплексно поєднала особливості тренінгу як форми навчання дорослої аудиторії, принципи навчання та методи підвищення активностей учасників в тренінгу.
Учасники тренінгу приділили увагу таймінгу, структурі тренінгу та тренінгових блоків, процедурі розробки тренінгу, порядку відбору матеріалу та наповнення.
Людмила Гриценко поділилася з колегами практичними порадами щодо проведення вебінарів, семінарів, курсів, методами роботи в тренінгу та отриманні зворотнього зв’язку учасників з числа дорослої аудиторії.

Навчання відбулося в дружній атмосфері у поєднані роботи з лекційним матеріалом, інтерактивних опитувань учасників, взаємного обміну практичним досвідом, комунікативними знаннями і вміннями.

Питання — відповіді учасників, фокусування уваги на викликах, з якими зіштовхуються в навчальному процесі, взаємні поради та настанови в ході тематичного обговорення, продемонстрували глибину професійних вмінь лекторського складу, сучасний підхід до організації заходів та намір покращувати якість навчальних продуктів

Підсумком тренінгу стали домовленості лекторів щодо використання матеріалу тренінгу при розробці навчального матеріалу, продовження обміну досвідом з висновком про потребу проведення подальших тренінгів для тренерів, що якнайкраще сприятиме командній роботі та високим досягненням у процесі підвищення кваліфікації адвокатів.

В завершення заходу було анонсовано проведення навесні 2022 року чергового тренінгу для лекторів ВША НААУ на тему: “Групова динаміка і мій тренерський стиль”.