Курс «Prohibition of Ill-treatment» HELP РЄ
Актуальність знань про заборону жорстокого поводження, зокрема під час конфлікту, відзначають студенти НАуКМА
Міжнародні проекти
22.05.2023

Курс «Prohibition of Ill-treatment» HELP РЄ: актуальність знань про заборону жорстокого поводження, зокрема під час конфлікту, відзначають студенти НАуКМА

Студенти 4 курсу факультету правничих наук НАуКМА продовжують проходження практики у Вищій школі адвокатури НААУ, одним з етапів якого є знайомство з освітньою платформою HELP та опанування сучасними інструментами професійної самоосвіти. Про новий досвід та значимість нових знань для успішної кар’єри адвоката майбутні юристи поділилися враженнями: https://cutt.ly/P61LqaC

Курс на тему «Prohibition of Ill-treatment» обрала для самонавчання Вікторія Обиход, виявивши заінтересованість підвищити рівень знань про заборону жорстокого поводження, зокрема під час конфлікту. Свій вибір студентка прокоментувала з посиланням на багатотисячну статистику заяв, які перебувають на розгляді Європейського Суду з прав людини, у тому числі тих, що стосуються порушення заборони катувань, нелюдського та такого, що принижує гідність, поводження.

«Актуальність обраної теми очевидна в умовах повномасштабного вторгнення російської федерації в Україну. Важливо усвідомлювати загрози й наслідки масового порушення прав людини та шукати відповідні механізми захисту, опановувати професійні знання, що потребуватимуться в майбутньому» - вважає Вікторія Обиход.

Пройшовши 6-модульний Курс «Prohibition of Ill-treatment» студентка здобула знання щодо:

● визначення та міжнародної/європейської правової бази;

● умов тримання під вартою (ув’язнення): медичної допомоги;

● застосування сили та засобів стримування;

● гарантій проти неналежного поводження;

● ефективних розслідувань;

● взаємозв’язку з іншими правами.

Оскільки кожен із модулів включає в себе систематизовану базу міжнародних стандартів, роз’яснень, рішень ЄСПЛ та практичних прикладів, що є перевагою, Вікторія впевнена у застосуванні набутих знань у своїй майбутній правничій діяльності. Спроможності засвоєнню матеріалу, на її думку, додає інтерактивність та оновлювані новими обставинами фабули кейсів, що підлягають розв’язанню. На відміну від звичного тестування зручним вважає Вікторія відкриту можливість додавати короткі коментарі при перевірці здобутих знань.

Оформлення курсу не залишилось поза увагою студентки. Вона підкреслила зручність та доступність платформи для користувача, якісне графічне подання інформації для візуального сприйняття, лаконічність та структурованість інформації.

«Я обов’язково радитиму цей Курс, та в цілому освітню платформу HELP Ради Європи, до самонавчання всім своїм одногрупникам, друзям, адже рівень освіти правників впливає на захист прав людини і це дуже відповідально» - наостанок запевнила Вікторія.

Більше про курси HELP: https://cutt.ly/R61XcMC

Долучитись до спільноти Вищої школи адвокатури НААУ в соцмережах: https://cutt.ly/661Ks2a