Курс “Human Rights in the Armed Forces” на платформі HELP РЄ
Важливість застосування міжнародних стандартів у захисті прав військовослужбовців очима студентства
Міжнародні проекти
22.05.2023

Курс “Human Rights in the Armed Forces” на платформі HELP РЄ: важливість застосування міжнародних стандартів у захисті прав військовослужбовців очима студентства

Освітня Платформа HELP надає можливість здобути нові знання та навички з міжнародних стандартів практикуючим адвокатам, суддям, прокурорам, юристам інших спеціальностей.

У 2023 році така можливість з’явилась у студентів юридичних факультетів закладів вищої освіти. Різнотематичні курси платформа HELP відкриті у доступі кожному, хто бажає набути чи підвищити правові знання через призмі міжнародних стандартів, світового досвіду, практики ЄСПЛ та національних судів.

Можливістю спробувати себе у навчанні на платформі HELP під час проходження практики у Вищій школі адвокатури НААУ скористався студент 4 курсу факультету правничих наук НаУКМА Сергій Некрасов, обравши для себе курс "Human Rights in the Armed Forces". Його вибір пав саме на цей Курс тому, що захист прав військовослужбовців сьогодні має дуже важливе значення через війну російської федерації проти України. Курс має на меті підвищення професійного потенціалу правників щодо застосування норм міжнародного гуманітарного права в вітчизняній практиці стосовно збройного конфлікту та співвідношення норм міжнародного права і національного законодавства.

Опановуючи правове підґрунтя та практичні завдання під час проходження 8 тематичних модулів у складі Курсу студент відзначив урізноманітненість навчального матеріалу та інтерактивність відеоуроків, змістовність тестових завдань для самоперевірки.

“Інформаційно - освітній контент Курсу є досить цікавим, є можливість сприймати складні речі через доступність пояснень і прикладів, і саме така освіта є ефективною.” - переконаний Сергій Некрасов.

Як відзначає Сергій, навчання на Курсі "Human Rights in the Armed Forces" дало можливість:

- зрозуміти, що означає носіння форми з точки зору реалізації прав людини;

● опанувати законодавче поле щодо захисту прав людини в збройних силах;

● ознайомитися з основними соціальними та економічними правами у застосуванні до військового контексту та життя;

● дізнатися про концепції рівності та недискримінації в збройних силах та їх правові наслідки;

● навчитися визначати та розуміти міжнародні стандарти та стандарти Ради Європи, які захищають низку прав і свобод, які застосовуються до військовослужбовців тощо.

Він переконаний, що цей Курс буде корисним не тільки для практикуючих юристів та студентів правничих спеціальностей, але для курсантів військових університетів, військовослужбовців збройних сил, державних службовців, політиків, інших фахівців, професійна сфера діяльності торкається прав людини в збройних силах.

Більше про курси HELP: https://cutt.ly/R61XcMC

Долучитись до спільноти Вищої школи адвокатури НААУ в соцмережах: https://cutt.ly/661Ks2a