Комітет захисту прав адвокатів та гарантій адвокатської діяльності НААУ презентує звіт про діяльність у 2022 році
Джерело: Офіційна сторінка Національної Асоціації Адвокатів України https://unba.org.ua/
Новини та події
03.02.2023

Протягом 2022 року до Комітету надійшло 59 звернень про порушення прав адвокатів та гарантій адвокатської діяльності, кожне з яких було належним чином опрацьоване.

Щодо вищезазначених звернень Комітетом направлено 56 відповідей. У межах розгляду скарг адвокатів, Комітетом було надіслано 36 листів, з яких 25 адресовані керівництву правоохоронних органів з вимогами припинити порушення прав адвокатів.

У минулому році Комітетом було проведено 7 засідань, на яких було розглянуто звернення про порушення професійних прав адвокатів, узгоджено порядок діяльності в умовах воєнного стану та стратегію дій під час виїздів представників Комітету на слідчі (розшукові) дії.

Комітетом було проведено низку заходів, зокрема представники долучились до круглого столу на тему «Діяльність ТрО та ДФТГ в контексті законодавчих колізій».

Представниками Комітету, відповідно до рішення Ради адвокатів України № 6 від 28.01.2022 року, було проведено 114 виїздів на слідчі (розшукові) дії у володіннях адвокатів; 15 виїздів представників Комітету на повідомлення про недопуск адвокатів правоохоронцями до клієнтів; 8 виїздів представників Комітету на затримання адвокатів.

Ознайомитися детальніше зі звітом Комітету захисту прав адвокатів та гарантій адвокатської діяльності НААУ можна за посиланням.

Текст і фото підготовлені командою Координатора комітетів НААУ