Інститут звільнення від покарання та його відбування за проєктом нового КК України: що зміниться?
HIGHER SCHOOL OF ADVOCACY
Публікації лекторів
15.11.2022

Інститут звільнення від покарання та його відбування за проєктом нового КК України: що зміниться?Олексій Горох надасть відповідь на це питання під час фахової дискусії

Правове регулювання суспільних відносин, що виникають у зв’язку з юридичними фактами, що зумовлюють недоцільність призначення засудженому покарання, реального чи повного виконання призначеного покарання, неспроможність досягнення застосуванням покарання його мети, неможливість виконання засудженим призначеного йому покарання у Кримінальному кодексі України забезпечується інститутом звільнення від покарання.

Проєктом нового КК України запропоновано чітко закріпити субінститути звільнення від покарання, а саме:

1) непризначення покарання;

2) невиконання призначеного покарання;

3) відстрочення виконання призначеного покарання;

4) зупинення виконання покарання під умовою;

5) припинення виконання покарання.

Кодексом також трансформовано інститут звільнення від кримінальної відповідальності в субінститут непризначення покарання.

У чому суть видів звільнення від покарання, та як вони будуть застосовуватися на практиці під час фахової дискусії розкаже Олексій Горох, д.ю.н., доц., доцент кафедри кримінального та кримінального процесуального права Національного університету «Києво-Могилянська академія».

Фахова дискусія відбудеться 30 листопада 2022 року о 13:00 год.

Фахова дискусія є заходом з підвищення кваліфікації адвокатів. Дізнатися більше та зареєструватися на захід за посиланням: http://bit.ly/3WOkzku

Детальніше про реформування кримінального законодавства України: http://bit.ly/3tjhYSi

Тематичний матеріал Олексія Гороха за посиланням: http://bit.ly/3hC5fHR