ІНФОРМАЦІЙНО АНАЛІТИЧНИЙ ЗВІТ ПРО ДІЯЛЬНІСТЬ ВИЩОЇ ШКОЛИ АДВОКАТУРИ — 2018-2021
Адвокатам потрібно бігти з усіх ніг, щоб тільки залишатися на місці, а щоб кудись потрапити, треба бігти хоча б удвічі швидше. Цей вислів Льюїса Керролла не втрачає актуальності і сьогодні, турбулентність подій, як і тиск на адвокатуру в цілому, не залишають адвокатам іншого вибору, ніж ставати кращими і сильнішими спеціалістами, і значна роль у цьому відводиться саме безперервному професійному навчанню.
Новини та події
23.09.2021

Адвокатам потрібно бігти з усіх ніг, щоб тільки залишатися на місці, а щоб кудись потрапити, треба бігти хоча б удвічі швидше.

Цей вислів Льюїса Керролла не втрачає актуальності і сьогодні, турбулентність подій, як і тиск на адвокатуру в цілому, не залишають адвокатам іншого вибору, ніж ставати кращими і сильнішими спеціалістами, і значна роль у цьому відводиться саме безперервному професійному навчанню.

Для цілей підвищення професійного рівня Рада адвокатів України у 2015 році прийняла рішення про створення власного майданчику з підвищення кваліфікації — Вища школа адвокатури Національної асоціації адвокатів України. Її оновлений старт відбувся в 2018 році з виступу визнаного професіонала адвокатської майстерності та ректора ВША НААУ Ярослава Зейкана. Нова команда школи розпочала діяльність у сучасному освітньому форматі. Цього ж року був оновлений статут ВША НААУ, в результаті чого була запроваджена нова посада — директор установи. Такий крок дозволив приймати швидкі та ефективні рішення, а також затвердити нову концепцію Вищої школи адвокатури, яка полягає у максимальній практичності усіх навчальних продуктів з різних галузей права, підвищенні рівня доступності в отриманні знань та якісній організації навчального процесу.

У 2019 році рішенням Ради адвокатів України було оновлено Порядок підвищення кваліфікації, який значно підвищив вимоги як до адвокатів, так і для тих, хто проводить заходи, ввів єдині та прозорі правила організації процесу підвищення кваліфікації. З’явились оператори та адміністратор підвищення кваліфікації адвокатів. Так, Вища школа адвокатури реалізувала програмний продукт “Центр акредитації та сертифікації”, який дозволив перевести паперовий облік залікових балів та видачу сертифікатів адвокатам в цифровий формат, а також створив єдину платформу з заходів підвищення кваліфікації адвокатів по всій Україні.

Незважаючи на те, що 2020 рік став непередбачуваним та небезпечним через пандемію, Вищій школі адвокатури вдалось організувати якісний процес підвищення кваліфікації адвокатів у цифровому форматі, а також значно збільшити лекторський склад та розширити тематику заходів. Почалось

проведення тренінгів для тренерів та внутрішні тренінги для операторів з підвищення кваліфікації. Була поглиблена міжнародна співпраця з Радою Європи та підписано меморандуми з Тренінговим центром прокурорів та Факультетом правничих наук Києво-Могилянської академії. В цьому ж році були започатковані такі Центри Вищої школи адвокатури, як: Центр “Адвокат дитини”, Центр “Альтернативного врегулювання спорів” та “Центр медичного права”. Школа розробила та реалізувала програмний продукт “Особистий кабінет адвоката з підвищення кваліфікації” у мобільному застосунку, що значно спростило комунікацію між адвокатом та адміністратором, та дозволило реєструватись на заходи в “один клік”, а також планувати своє підвищення кваліфікації у зручному та доступному форматі.

В 2021 році Вища школа адвокатури, як оператор та адміністратор підвищення кваліфікації продовжує покращення процесів та організації заходів, готує напрацювання та рекомендації для внесення змін у Порядок, програму та методологію оцінювання кваліфікаційного іспиту, поглиблює співпрацю з спеціалізованими інституціями. В поточному році було відкрито новий Центр — “Центр сімейного права”.

Вища школа адвокатури і надалі створюватиме умови для динамічного розвитку прогресивної та сучасної системи підвищення кваліфікації, яку визнано як на місцевому, так і міжнародному рівнях.

Директор

Вищої школи адвокатури Савва Кузьменко

Для ознайомлення зі звітом просимо просканувати QR-код на Вашому мобільному телефоні або планшеті. Для цього потрібно навести камеру телефону та перейти за посиланням, яке запропонує Ваш пристрій. Також, ви зможете завантажити звіт на свій пристрій.