HELP Training-of-trainers session: відбір учасників продовжено до 7 листопада
Програма Ради Європи «Освіта прав людини для юристів» (HELP). Проект: Підтримка контекстуалізації довідкових модулів/курсів для юристів під час війни в Україні
Новини та події
04.11.2022

HELP Training-of-trainers session: відбір учасників продовжено до 7 листопада включно.

Секретаріат European Programme for Human Rights Education for Legal Professionals розширив можливості участі у навчанні українських адвокатів за програмою ТОТ.

Шановні колеги,

Запрошуємо долучитися до відбору учасників тренінгу для тренерів платформи HELP (ToTs), що відбудеться 9 грудня 2022 року у Страсбурзі (у змішаному форматі оффлайн та онлайн)

Метою ToTs є підготовка учасників до виконання ролі тренерів HELP для адвокатської спільноти та інших професіоналів у галузі права, а також набуття навичок для успішного навчання на онлайн — курсах HELP.

До відбору учасників ToTs запрошуються адвокати, які:

— мають лекторський/викладацький досвід;

— спроможні відвідати тренінгову сесію онлайн чи офлайн (конкретизувати);

— зобов'язуються виконати завдання з метою отримання Сертифікату тренера HELP.

Критерієм відбору є мотиваційний лист заявника, що містить кращу мотивацію до навчання, відображає професійну репутацію та необхідний особистісно — кваліфікаційний рівень, з урахуванням вищезазначених критеріїв.

Відбір учасників ToTs здійснюється з метою формування якомога більш якісного складу учасників та, як наслідок, більш повної реалізації завдань тренінгу.

Завдання тренінгу:

  • надати учасникам розуміння програми HELP, її місії та ролі тренерів у впровадженні курсів
  • адаптувати курси HELP до національної правової системи, а також до потреб цільової аудиторії.
  • формування вмінь проводити курси HELP та модерувати їх, використовувати платформу онлайн — навчання;
  • підтримка учасників відповідних курсів HELP та наставництво у використанні освітньої платформи.

Після сесії учасникам буде запропоновано виконати підсумкове завдання, призначене для оцінки їхніх навичок із застосування методології HELP і використання платформи онлайн — навчання HELP. Успішне виконання цього завдання є необхідним для їх сертифікації як тренерів HELP.

Основні компетенції тренера включають:

1) здійснення перевірки перекладу (наданого Секретаріатом HELP) модельного курсу HELP;

2) підготовка національної адаптації (шляхом додавання відповідних національних ресурсів, таких як національне законодавство та/або відповідне національне прецедентне право тощо)

3) участь у презентації курсу

4) наставництво онлайн-курсу (надавати підтримку учасникам, які проходять курс, як щодо змісту курсу, так і щодо використання платформи онлайн-навчання HELP).

Успішні учасники включаються до списку сертифікованих тренерів HELP, який доступний на веб-сайті HELP. У подальшому тренери залучаються як викладачі курсу HELP, а також можуть бути запрошені для національних або міжнародних заходів щодо європейської системи захисту прав людини, особливо при використанні методології HELP.

Мотиваційний лист для участі у відборі учасників ToTs просимо надсилати у термін до 07 листопада 2022 року на адресу: info@hsa.org.ua