Гаваї, Міссісіпі, Нью-Мексико, Північна Кароліна, Південна Дакота, Юта дозволяють подавати позови про відчуження любові
Цікаві факти
Огляди
11.02.2024

Раніше ми запитали Вас, як бути з тим, хто зруйнував ваш шлюб, чи можливо позиватися до такої особи? http://tinyurl.com/5ck3dwn7

І відповідь така – за кордоном передбачено можливість звернення до суду із так званим позовом про відчуження любові, який подається постраждалим чоловіком або дружиною ("позивачем") проти ймовірного руйнівника сім'ї ("відповідача").

Станом на 2022 рік лише Гаваї, Міссісіпі, Нью-Мексико, Північна Кароліна, Південна Дакота та Юта все ще дозволяють подавати позови про відчуження любові. І навіть якщо ці позови технічно все ще можуть бути дозволені, суди в більшості з цих штатів висловили неприязнь до них. Як наслідок, не так багато людей успішно подають позови про відчуження любові.

У кожному штаті, де відчуження прихильності все ще дозволено, існують різні правила щодо того, як довести даний факт. Загалом доведенню підлягають наступні обставини:

1. ви і ваш чоловік/дружина жили в люблячому шлюбі, зі справжньою прихильністю і любов'ю;

2. любов і прихильність були зруйновані (відчужені), і

3. протиправна поведінка відповідача безпосередньо спричинила відчуження любові та прихильності.

У деяких штатах вам (невинному чоловікові/дружині), можливо, доведеться також довести фактичні збитки – наприклад, грошову шкоду, яка виникає через втрату щомісячного доходу чоловіка/дружини.

На відміну від кримінальної розмови, у позові про відчуження прихильності вам не потрібно доводити, що ваш чоловік/дружина насправді вступав/вступала в статевий акт з відповідачем. Скоріше, основним елементом відчуження прихильності є те, що поведінка третьої особи призвела до того, що ви втратили любов і прихильність з боку вашого чоловіка або дружини.