«Для нас дуже важливо, аби адвокати підвищували свою експертизу щодо застосування Європейської соціальної хартії»
Директор Благодійної організації «Всеукраїнська коаліція з надання правової допомоги» Віталій Місяць
Фахові коментарі
29.03.2024

У співпраці Вищої школи адвокатури НААУ та Благодійної організації «Всеукраїнська коаліція з надання правової допомоги» у м. Києві протягом 24-26 березня відбувся тренінг «Застосування положень Європейської соціальної хартії (переглянутої) та практики Європейського комітету з соціальних прав в Україні».

Під час двох днів інтенсивного навчання адвокати мали змогу ознайомитися з європейськими соціальними стандартами у сфері захисту соціальних прав людини, розглянути основні положення Європейської соціальної хартії (переглянутої) крізь призму їх тлумачення Європейським комітетом з соціальних прав та його практики, а також застосування у судовій та адміністративній практиці.

Своїми думками за наслідками успішно проведеного заходу з підвищення кваліфікації адвокатів поділився виконавчий директор Благодійної організації «Всеукраїнська коаліція з надання правової допомоги» Віталій Місяць.

«Хотілось би подякувати Вищій школі адвокатури НААУ за професійно підготовлений тренінг. Як завжди, рівень тренерської команди – надзвичайно високий. Для нас дуже важливо, аби адвокати підвищували свою експертизу щодо застосування Європейської соціальної хартії у своїй практиці. Ми бачимо величезний запит від українського суспільства на захист соціальних прав в умовах триваючої повномасштабної війни. Сподіваємося, що учасники тренінгу зможуть не тільки ефективніше відстоювати права незахищених громадян, а й зможуть навчати інших адвокатів застосуванню Європейської соціальної хартії».

Вища школа адвокатури засвідчує свою повагу та висловлює вдячність Благодійній організації «Всеукраїнська коаліція з надання правової допомоги» за співпрацю у впровадженні ініціативи з підвищення кваліфікації адвокатів у питанні застосування норм Європейської соціальної хартії для практичних випадків у сфері захисту трудових прав. Впевнені, що здобуті адвокатами знання та навички сприятимуть наданню якісної правничої допомоги своїм клієнтам, а отриманий досвід стане рушієм подальшого обміну інформацією у спільноті правників.