Актуальні виклики для сімейних адвокатів під час збройної агресії
HIGHER SCHOOL OF ADVOCACY
Публікації лекторів
10.11.2022

Актуальні виклики для сімейних адвокатів під час збройної агресії: власним досвідом поділилась адвокат Ганна Гаро

Ганно Гаро – адвокат, сімейний медіатор, к.ю.н., Голова Комітету з сімейного права НААУ, керівник Центру сімейного права ВША НААУ провела вебінар на тему: «Сімейні спори під час збройної агресії: виклики для сімейних адвокатів».

Сімейні спори, безумовно, є окремою і достатньо специфічною категорією цивільних справ, адже вони найбільше обтяжені емоціями і додатковими важелями впливу на їх учасників.

24 лютого 2022 року відбувся поділ людей на тих, хто прийняв рішення виїхати із зони бойових дій та тих, хто вирішим залишитися. Різні реакції на стрес та страх. Бий, біжи, замри. Паніка. Увімкнення у всіх режиму виживання. Відповідно відбулося сильне загострення емоційних станів людей.

Емоції, що й так супроводжували кожен сімейний спір, раптово стали ще гострішими, а рішення – швидшими та більш радикальнішими. Хто думав чи перебував у процесі розлучення, або передумав, або поставив на паузу, або переконався, що хоче завершити цей процес якомога скоріше. Інші ж навпаки почали масово укладати шлюби.

З початку збройної агресії щодо України змінилось життя кожного з нас. Що ж до професійної сфери, то в роботі сімейного адвоката відбулися значні зміни:

  • Значна кількість людей роз’їхалася по різних містах та країнах. Це і клієнти, і опоненти, і колеги, і свідки, що мали давати показання у справах;
  • Встановлено особливі режими роботи судів, нотаріусів, державних органів, різних установ та організацій.
  • Відбуваються постійні оновлення чинного законодавства, обумовлені необхідністю оперативного врегулювання тих чи інших процесів в умовах воєнного стану.

Про зміни в правилах виїзду чоловіків та батьків з дітьми, процедуру реєстрації шлюбів, державну реєстрацію актів цивільного стану, режим роботи судів та нотаріусів в умовах воєнного стану дізнавайтеся у тематичному матеріалі від Advokat Post: https://bit.ly/3FXYjyN

Відеофрагмент із заходу доступний для перегляду на сторінці Вищої школи адвокатури у Facebook: https://bit.ly/3fr6OHX

Наступні заходи лектора на тему:

  • «Адвокат з розлучень. Вступ до спеціалізації».

Реєстрація за посиланням: http://bit.ly/3fE1dOe

  • «Якісне надання правової допомоги сімейним адвокатом: як визначати та досягати?»

Реєстрація за посиланням: http://bit.ly/3Nx3eZ7

Більше про заходи з підвищення кваліфікації адвокатів у розкладі Вищої школи адвокатури НААУ: https://bit.ly/3gl0otC