Адвокат Владислав Ні: “Бали не рахую, для мене лідерство у підвищенні кваліфікації адвокатів — несподіванка” .
Історією успіху, думками та професійними поглядами адвоката Владислава Ні цікавилася Лариса Гретченко, керівник проєктів і програм Вищої школи адвокатури НААУ
Новини та події
14.01.2022

Історією професійного успіху в підвищенні кваліфікації з Вищою школою адвокатури НААУ поділився адвокат Владислав Миколайович Ні, який присвятив навчанню 381 годину у 2020 році та 145 — у 2021.

 

Розповідаючи про себе, Владислав Ні відзначає, що проживає у м. Славутич Київської області, одружений, виховує з дружиною трьох дітей.

Досвід юридичної практики становить понад 20 років, разом з тим є молодим адвокатом, оскільки свідоцтво про право на зайняття адвокатською діяльністю отримав у 2019 році.

 

На питання як обрав професію, що вплинуло на вибір та чи справдилися очікування від адвокатської діяльності, Владислав відповів:

— Бути адвокатом не планував. У дитинстві та підлітковому віці мріяв про професію помічника машиніста тепловоза та в подальшому стати машиністом. Але гуманітарний склад розуму та невдала спроба вступу до технічного інституту обумовили подальшу освіту і кар'єру у правовій сфері.

Під час навчання були думки про прокуратуру, але в процесі здобуття освіти бачення щодо юриспруденції змінилися, тому обрав юридичну практику.

Рішення стати адвокатом було виваженим, прийняв його, враховуючи відчуття власної впевненості, престиж адвокатської діяльності, а також зміни законодавства в частині запровадження адвокатської монополії.

 

Професійну діяльність Владислав провадить переважно у шлюбно — сімейних справах, останнім часом розширив практику надання правової допомоги громадянам у сфері захисту права на державне пенсійне забезпечення.

 

Чи впливає така спеціалізація на вибір заходів з підвищення кваліфікації та що слугує мотивацією до навчання? — ми поцікавилися у Владислава.

— Мотивує до навчання, передусім, цікавість та бажання постійного розвитку професійної компетентності, поглиблення знань за фахом та оволодіння новими практичними навичками. Відвідую різнотематичні заходи, не обмежуючись спеціалізацією у власній діяльності. Вважаю, що семінарів на тему сімейних правовідносин потрібно проводити значно більше, враховуючи, що в більшості це складні справи, а також через зміни законодавства та судової практики.

 

Яким заходам віддаєте перевагу, чи маєте улюблених лекторів? — питаємо принагідно.

— Відвідую заходи різних операторів, але переважно ті, що організовує Рада адвокатів Київської області. Зручний в останні роки дистанційний формат навчання — вебінари, онлайн семінари, що дає можливість відвідувати більше різних заходів. На жаль, через обмеження реєстрацій учасників регіональних заходів, не всі вдається пройти, хоча теми привертають увагу та зацікавлюють.

Щодо улюблених лекторів, то відзначу всіх тих, хто ділиться власним досвідом, красномовно подає матеріал, з посиланням на законодавство, судову практику, аналізує конкретні життєві ситуації чи наводить приклади з художніх фільмів, інших відеоматеріалів.

 

Враховуючи лідерство в рейтингу адвокатів, які приділили найбільшу кількість годин підвищенню кваліфікації у 2020 році та одне з лідерських місць у цьому рейтингу за 2021 рік, постає питання: скільки Ви часу відводите на підвищення кваліфікації, чи є план на досягнення максимальної кількості балів?

— Бали не рахую, для мене особисто новина про лідерство в рейтингу стала несподіванкою, дізнався про власний успіх випадково, з публікації в Інтернет-мережі. Долучаюся до навчання у міру сил, слідкую за розкладом заходів, темами, обираю нові, потенційно застосовні на практиці та для поглиблення професійної спеціалізації.

 

Цікаво, як до Ваших навчальних активностей ставляться рідні, друзі, колеги?

(З посмішкою коментує)

— Діти говорять: “Папа, ти знову працюєш…”, дружина — “Коли ти будеш вдома?…”. Висновок очевидний: робота — роботою, а сім'ї треба приділяти час. Новині про моє лідерство в навчальному рейтингу адвокатів дуже раділи всі, хоча для родини також це було несподіванкою.

Друзі та колеги по — різному ставляться. Одні — підтримують, інші — запитують, навіщо це мені потрібно.

Але я не зупиняюся, надихнувся цим успішним досвідом і буду його продовжувати надалі!

 

Які Ваші побажання лекторам заходів з підвищення кваліфікації та їх учасникам у новому році? — запитуємо наостанок.

Колегам — адвокатам бажаю професійних успіхів та життєвого благополуччя.

Лекторам, викладачам вебінарів, семінарів, інших курсів бажаю зростати професійно, постійно удосконалювати матеріал та форми подачі, щоб заходи були цікавими, і ваші поради та рекомендації були корисними для використання в адвокатській діяльності.