8 травня — День пам'яті та примирення
Вічна памʼять жертвам війни... Ніколи знову....
Новини та події
08.05.2022

Щорічно 8 травня вшановуємо пам’ять всіх жертв Другої світової війни 1939-1945 років в Україні, що закарбована як найбільш кривава і жорстока подія в історії людства.

 

Сьогодні День пам’яті та примирення Україна зустрічає в умовах повномасштабної війни, яку розпочала росія.

 

Україна і український народ зазнають болю і величезних втрат від численних злочинів проти людства та людяності, воєнних злочинів та злочину геноциду, що вчиняються агресором.

 

Війна принесла біль у кожну домівку, страшна біда знову торкнулася мільйонів дорослих та дітей, які страждають від окупації і бойових дій, вимушено евакуюються, шукають притулку та захисту…

 

Внесок українського народу у перемогу над нацизмом у Другій світовій війні 1939-1945 безцінний і нині незламні українці мужньо захищають рідну землю, суверенітет, територіальну цілісність і демократичні цінності нашої держави.

 

Шанобливе ставлення до пам’яті про перемогу над нацизмом у Другій світовій війні 1939-1945 років, про ветеранів війни, учасників українського визвольного руху та жертв нацизму є священним обов’язком держави та громадян України.

 

У сьогоденні український народ єдино і соборно захищає свою країну, примножує і наближає перемогу над ворогом.

 

Вшановуємо мужність і патріотизм, славимо подвиг кожного, проявлені в боротьбі за мир в Україні. Схиляємо голову перед загиблими…

 

Вічна памʼять жертвам війни… Ніколи знову….