28 липня 2022 року о 17.00 год. у Вищій школі адвокатури НААУ відбудеться онлайн семінар з міжнародного кримінального права
Захід організований Міжнародною асоціацією адвокатів у партнерстві з Національною асоціацією адвокатів України.
Новини та події
22.07.2022

28 липня 2022 року о 17.00 год. у Вищій школі адвокатури НААУ відбудеться онлайн семінар з міжнародного кримінального права, що буде цікавим для адвокатів, суддів, прокурорів, представників інших юридичних професій.

Захід організований Міжнародною асоціацією адвокатів у партнерстві з Національною асоціацією адвокатів України.

Серед актуальних питань для обговорення програма семінару включає огляд основних постулатів міжнародного кримінального права та їх застосовність до поточного конфлікту в Україні.

Учасники набудуть знань про історію та фундаментальні аспекти міжнародного кримінального права, ознайомляться з досвідом міжнародних експертів з питань діяльності Міжнародного кримінального суду та процедур, що ним проводяться.

Модератором семінару виступить Доктор Марк Елліс — виконавчий директор Міжнародної асоціації юристів, член створеної ООН Консультативної групи з питань, що стосуються захисника в Механізмі міжнародних кримінальних трибуналів.

Вступне слово представлять Лідія Ізовітова — Голова Національної асоціації адвокатів України, Ради адвокатів України і Девід Толберт — Секретар Спеціального трибуналу по Лівану і колишній президент Міжнародного центру перехідного правосуддя.

Доповідачами будуть відомі експерти з питань захисту в Міжнародному кримінальному суді Сарета Ашраф, Лінда Картер, Лейла Садат, Вільям Шабас, Майкл Шарф.

У Програмі заходу:
1. Коротка історія міжнародного кримінального права від Нюрнберга до Міжнародного кримінального суду. (Вільям Шабас)
— Джерела міжнародного кримінального права
— Поняття індивідуальної відповідальності

2. Ключова роль Міжнародного кримінального суду. (Майкл Шарф)
— Юрисдикційні питання
— Принцип комплементарності МКС.

3. Основні злочини: (Лейла Садат)
— Військові злочини
— Злочини проти людяності
— Геноцид і агресія

4. Доктрини відповідальності (Лінда Картер)
— Співучасть/Відповідальність командування

5. Принцип універсальної юрисдикції (Сарета Ашраф)

6. Дискусія. Відповіді міжнародних експертів на запитання учасників.

Учасники заходу мають можливість у термін до 25 липня 2022 р. включно поставити запитання організаторам семінару шляхом заповнення опитувальної форми: https://forms.gle/MAJ6cWbtvawgXFkJ8

Трансляція заходу: https://bit.ly/3PtZGaq