28 червня — День Конституції України
Пишаємося тим, що ми українці! Горді за свою країну і її Основний Закон!
Новини та події
28.06.2022
Шановні друзі!

День прийняття Конституції України є державним святом — Днем Конституції України.

Це знакова подія для кожного з нас, адже в цей день у 1996 році українське суспільство отримало Основний Закон, що виражає волю народу і утверджує його ключові цінності.

Український конституціоналізм має тривалий перебіг становлення і саме Конституція України 1996 року найдетальніше розкриває виплекані багатовіковою історією суверенність, незалежність, демократичність, соціальний і правовий характер держави, пріоритет людини, її життя, здоров’я, честі та гідності, недоторканості і безпеки як найвищої соціальної цінності.

Сьогодні світова спільнота і міжнародне співтовариство рішуче засуджують вторгнення й безперервну агресію Російської Федерації проти України, порушення її суверенітету й територіальної цілісності. Ми стали свідками безпрецедентних воєнних злочинів росії та цілеспрямованого геноциду українського народу, за що ворог має понести найсуворішу відповідальність.

Кожен день боротьби демонструє незламність, мужність, переможні настрої українців та їх усвідомлену національно-державницьку і європейську ідентичність.

Повага до своєї держави, прав людини і верховенства закону мають бути щоденними життєвими принципами, адже спільним прагненням українців є впевнене майбутнє мирної незалежної власної Держави.

Бажаємо перемоги, міцного здоров'я і невичерпної енергії у захисті України та її відбудові, посилення існуючих гарантій захисту прав і свобод людини, плідної співпраці на благо українського суспільства.

Пишаємося тим, що ми українці! Горді за свою країну і її Основний Закон!
Слава Україні!🇺🇦