Вища школа адвокатури НААУ
Курси з підвищення кваліфікації адвокатів
Telegram
0 800 300 282
дзвінок безкоштовний
Вебінари

Вебінар: Захист персональних даних в Європі та Україні: законодавство та практика

Ціна для
ранніх пташок

499
грн
699 грн

Хто викладає:
Урусова Ганна
Корендюк Джулія

Коли та Де:
  • 07.12.2021 14:00 - 17:00, Онлайн
3 залікових бали
Записатись зараз!
Ціна дійсна за умови оплати до 07.12.2021 14:00
План вебінару:

1. Європейське законодавство з захисту персональних даних: основні терміни та засади
2. Права суб’єктів даних
3. Основні принципи обробки даних в ЄС
4. Підстави для обробки даних
5. Згода на обробку даних
6. Обробка особливих категорій персональних даних
7. Оцінка ризиків впливу обробки даних, вимоги до обробки даних та безпека обробки даних
8. Обов’язки щодо призначення представника в ЄС
9. Вимоги стосовно транскордонної передачі персональних даних
10. Ведення звітних записів обробки персональних даних
11. Призначення інспектора з захисту персональних даних
12. Дії у разі витоку персональних даних
13. Відповідальність за порушення законодавство про захист персональних даних
14. Роль адвоката у дотриманні вимог GDPR
15. Адаптація українського законодавства з захисту персональних даних до європейського
16. Аналіз проєкту Закону України «Про захист персональних даних»
17. Роль адвоката у дотримання вимог законодавства України про захист персональних даних
18. Повноваження наглядових органів держав щодо розгляду справ в сфері GDPR;
19. Кейс Google 2019: порушення принципу прозорості та відсутність згоди користувачів;
20. Кейс Google 2020: файли cookies та їх автоматичне зберігання;
21. Кейс British Airways 2020: наслідки кібератаки та відсутності заходів адекватного захисту даних;
22. Кейс Marriott: обов’язки щодо технічних або організаційних заходів захисту персональних даних;
23. Кейс Twitter 2020: наслідки витоку з мобільного додатку;
24. Кейс процесора 2021: чи обмежується відповідальність процесора лише прийняттям заходів безпеки, визначених контролером;
25. Відповідальність за порушення і право на компенсацію;
26. Практика європейських судів щодо визначення розмірів компенсації.

З 25 травня 2018 року в Європі діють правила обробки персональних даних, встановлені Регламентом Європейського Парламенту і Ради (ЄС) 2016/679 від 27 квітня 2016 року про захист фізичних осіб у зв’язку з опрацюванням персональних даних і про вільний рух таких даних (Загальний регламент про захист даних) або GDPR (General Data Protection Regulation).

Українські підприємці, що здійснюють продаж товарів чи надають послуги суб’єктам даних в Європі або здійснюють моніторинг поведінки суб’єктів даних в Європі, а також особи, які оброблюють персональні дані європейців, повинні дотримуватися вимог Загального регламенту про захист даних. Ці вимоги застосовуються до українських підприємців, незважаючи на те, що вони не знаходяться у Європі. За недотримання вимог щодо обробки персональних даних застосовуються істотні штрафні санкції.

Лектори розкажуть на лекції про основні вимоги, яких повинні дотримуватися українські підприємці при обробці персональних даних європейців, щоб не підпасти під штрафи за Загальним регламентом про захист даних.

Згідно з Угодою про асоціацію Україна взяла зобов’язання забезпечити адаптацію законодавства України до напрямків, визначених Угодою, у тому числі стосовно законодавства про захист персональних даних. Таким чином, норми Загального регламенту про захист даних невдовзі стануть актуальними і для українського бізнесу. У зв’язку з чим, на лекції будуть проаналізовані основні положення проєкту Закону України «Про захист персональних даних».

З травня 2018 року в рамках загального регламенту ЄС про захист даних (General Data Protection Regulation, GDPR) було призначено понад 100 штрафів за порушення Регламенту.

На лекції будуть проаналізовані найгучніші практичні кейси, дана оцінка основним доводам як компаній, так і висновкам наглядових органів.

Особливу увагу буде приділено на лекції ролі адвокатів у дотриманні вимог GDPR та українського законодавства про захист персональних даних.

 

Звертаємо увагу адвокатів, що перед лекцією та після її завершення слід відсканувати QR-код, який буде відображено на екрані вебінарної кімнати.

На помічників, стажистів та інших учасників вебінару процедура сканування QR-коду не поширюється.

Як оплатити курс?

Обираєте
Захід

Оплачуєте
банківською карткою, у терміналі Приватбанку

Вам на пошту
надходить лист з доступом до заходу