Відбулось засідання Комітету медичного і фармацевтичного права та біоетики НААУ
24 травня 2019 р. відбулось чергове засідання Комітету медичного і фармацевтичного права та біоетики НААУ. Під час заходу розглядалось чимало питань, з-поміж яких обговорення звіту голови про роботу Комітету за лютий-травень 2019 р., стратегування питань порядку денного на подальшу діяльність, висвітлення новел законодавства у сфері охорони здоров’я, зокрема судовій психіатрії, затвердження квартального звіту Комітету, викристалізація […]
Новини та події
25.05.2019

24 травня 2019 р. відбулось чергове засідання Комітету медичного і фармацевтичного права та біоетики НААУ.

Під час заходу розглядалось чимало питань, з-поміж яких обговорення звіту голови про роботу Комітету за лютий-травень 2019 р., стратегування питань порядку денного на подальшу діяльність, висвітлення новел законодавства у сфері охорони здоров’я, зокрема судовій психіатрії, затвердження квартального звіту Комітету, викристалізація особливостей впровадження навчального он-лайн курсу програми Ради Європи HELP «Основні принципи захисту прав людини у сфері біомедицини». Цьогоріч, серед численних планів Комітету, відкриття і впровадження он-лайн курсу для адвокатів «Основні принципи захисту прав людини у сфері біомедицини», співпраця з ВША НААУ у царині медичного права, проведення заходів, присвячених Міжнародному дню захисту дітей, підготовка методичних рекомендацій.

З цього року в нас новели — залучення зовнішніх експертів для обміну досвідом та отримання нових знань. До участі в роботі Комітету був залучений експерт-психолог Сергій Волочай, незалежний експерт-психолог, директор SeLeV Consulting Group Ltd, який виступив з презентацією на тему «Доведення та спростування вимог про компенсацію моральної шкоди за позовами до медичних закладів».