23 березня 2018 року розпочався курс “Мистецтво медіації для адвокатів. Модуль перший”
Програма курсу є спільним проектом, створеним одними із найпотужніших гравців на ринку медіації і адвокатських послуг (Українського Центру Медіації і Вищою школою адвокатури НААУ) та сертифікованим Національною асоціацією адвокатів України для підвищення кваліфікації адвокатів. Весь курс складається з трьох модулів, кожен з яких триває три дні і охоплює величезний перелік тем, необхідних для адвокатів, як […]
Новини та події
28.03.2018

Програма курсу є спільним проектом, створеним одними із найпотужніших гравців на ринку медіації і адвокатських послуг (Українського Центру Медіації і Вищою школою адвокатури НААУ) та сертифікованим Національною асоціацією адвокатів України для підвищення кваліфікації адвокатів.

Весь курс складається з трьох модулів, кожен з яких триває три дні і охоплює величезний перелік тем, необхідних для адвокатів, як правників із найглибшим досвідом занурення у конфліктні взаємодії.

23 – 25 березня відбувся перший модуль даного навчального курсу, під час якого учасники отримали знання про природу виникнення конфліктів, способів їх вирішення та усвідомлення власних стратегій поведінки у конфлікті тощо.

Перший модуль поглибив знання адвокатів з таких тем, як компетенція та техніка роботи медіатора, а практичні роботи у групах надали змогу ознайомитись із різними видами питань та спробувати себе у їх постановці.

Тож учасники курсу навчилися ставити питання, що дозволяють виявити істинні інтереси сторін, отримали навички роботи по резюмуванню та роботі з емоціями.

Третій день навчання охопив тему етики медіатора, надав базовий рівень впровадження медіативних навичок у адвокатську практику, а також розуміння основ документообігу щодо медіації, його цілей та завдань на різних етапах. Адвокати оволоділи вмінням складати медіаційні застереження.

Також усі учасники отримали доступ до он-лайн симулятора медіації, розробленого Українським Центром Медіації – тренажеру, аналогів якого не існує в світі на даний час.

Тренерами першого модулю були Ольга Тютюн — заступник керівника Українського центру медіації, юрист, медіатор, бізнес-тренер, член Правління Національної асоціації медіаторів України та Ольга Антонюк Адвокат, медіатор, LLM, тренер Українського центру медіації.

По завершенні повного курсу (3 модулі) випускники отримають сертифікат медіатора та матимуть змогу вступити до професійної спільноти медіаторів – Національн оїасоціації медіаторів України, й отримають 90 залікових балів.

Наступний модуль курсу з медіації розпочнеться 15-го квітня цього року і обіцяє бути ще більш цікавим.