18 – 20 травня Вища школа адвокатури провела заключний третій модуль з курсу «Мистецтво медіації для адвокатів»
Програма курсу є спільним проектом, який було створено одними з найпотужніших гравців на ринку медіації та адвокатських послуг Українського Центру Медіації та НААУ та сертифікованим Національною асоціацією адвокатів України для підвищення кваліфікації адвокатів. На третьому модулі учасники курси отримали знання про медіацію у сімейних та корпоративних спорах, у фінансовому секторі, кримінальному провадженні, земельних та трудових […]
Новини та події
25.05.2018

Програма курсу є спільним проектом, який було створено одними з найпотужніших гравців на ринку медіації та адвокатських послуг Українського Центру Медіації та НААУ та сертифікованим Національною асоціацією адвокатів України для підвищення кваліфікації адвокатів.

На третьому модулі учасники курси отримали знання про медіацію у сімейних та корпоративних спорах, у фінансовому секторі, кримінальному провадженні, земельних та трудових спорах, про відновне правосуддя, роботу з травмою та практику застосування медіації.

Протягом всього курсу для слухачів викладали досвідчені спеціалісти з медіації:

Ольга Тютюн – Заступник керівника Українського центру медіації, юрист, бізнес та сімейний медіатор, тренер, член Правління Національної асоціації медіаторів України;

Вікторія Ейдеміллєр – Директор Міського центру дитини, психотерапевт, сімейний медіатор, голова громадської організації «Центр допомоги сім`ї»;

Павло Горбенко – Психолог, юрист, сімейний медіатор та психотерапевт, фахівець з відновних практик, спеціаліст Центру психосоціальної реабілітації НаУКМА;

Ольга Антонюк – Адвокат, медіатор, LLM, тренер Українського центру медіації;

Марина Саєнко – Керуючий партнер юридичної компанії “Закон Перемоги”, адвокат, бізнес-медіатор;

Любов Бартащук – Адвокат, к.ю.н., партнер Адвокатського об‘єднання «Національна колегія адвокатів»;

Олена Степаненко – в.о. секретаря Національної тристоронньої соціально-економічної ради.

Нагадаємо, на першому модулі слухачі отримали інформацію щодо природи виникнення конфліктів, способів їх вирішення та усвідомлення власних стратегій поведінки у конфлікті, переговорів та видів альтернативних методів вирішення спорів; про основи медіації, компетенції та техніки принципи роботи, етика медіатора.

На другому модулі йшлося про те, як залучити сторони спору в процес медіації, про основні положення угоди про медіацію, особливості медіації за участю представників органів влади, як відокремлювати адвокатський та медіаторський світогляд та інструментарій.

Всі матеріали курсу були засновані на практичному досвіду і запозичені з життя за згодою учасників спорів. Також, протягом курсу учасники мали доступ до онлайн-симулятора медіації, розробленого Українським Центром Медіації – тренажеру, аналогів якого не існує в світі на даний час.

Після проходження повного курсу, випускники отримали 90 залікових балів та сертифікат медіатора, а також мали змогу вступити до спільноти медіаторів – Національну асоціацію медіаторів України.